ΣΟΚ: Ξυλοκόπησε και άφησε παράλυτο 15χρονο συμμαθητή του [ΒΙΝΤΕΟ]

Σχολείο

Εδώ και περίπου έξι μήνες μια οικογένεια από την Άρτα ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά, καθώς είδαν το γιο τους να μένει παράλυτος μετά τον άγριο ξυλοδαρμό από συμμαθητή του μέσα στο σχολείο που φοιτούσε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, όλα ξεκίνησαν τον Απρίλιο όταν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων σε Γυμνάσιο της Άρτας, ο 15χρονος μαθητής δέχτηκε χτύπημα με μπάλα στο κεφάλι από συμμαθητή του, ο οποίος στη συνέχεια του έκανε κεφαλοκλείδωμα και άρχισε να τον χτυπά στα κάγκελα του σχολείου.

Οι γονείς του παιδιού μίλησαν στην τηλεόραση του Mega, αναφέροντας πως το παιδί αρχικά είχε τις αισθήσεις του και οι δάσκαλοι τους ανέφεραν μόνο ότι είχε δεχθεί χτύπημα με την μπάλα, χωρίς να κάνουν καμία αναφορά στον ξυλοδαρμό.

Η μητέρα περιέγραψε τις πρώτες ώρες μετά τον ξυλοδαρμό του παιδιού: «Το περιστατικό έγινε την Παρασκευή το πρωί εν ώρα σχολείου. Νοσηλεύτηκε την Παρασκευή και φύγαμε το Σάββατο για το σπίτι μας, με οδηγίες πως εάν ο Βαγγέλης έχει την οποιαδήποτε ενόχληση να επιστρέψουμε. Την Κυριακή που επιστρέψαμε πάλι στο νοσοκομείο, του έκαναν αξονική για να δούμε εάν μπορούμε να φύγουμε για άλλο νοσοκομείο».

Το Σάββατο το παιδί αισθανόταν καλύτερα, ωστόσο την Κυριακή ξύπνησε χωρίς να μπορεί να κινήσει την αριστερή πλευρά του σώματός του.

«Το βράδυ της Παρασκευής μας κράτησαν μέσα για να δουν πως θα εξελιχθεί. Το βράδυ συνήλθε, περπάτησε κανονικά, δεν είχε ενόχληση. Το ίδιο και το Σάββατο το πρωί. Οι γιατροί θεώρησαν ότι δεν ήταν κάτι σοβαρό και μας έδιωξαν για το σπίτι, αλλά με οδηγίες. Τα ξημερώματα (σ.σ: της Κυριακής) προσπάθησε να πάει στο μπάνιο, αλλά άρχισε να νιώθει μουδιασμένος και ότι άρχιζε να παραλύει. Δεν μας ενημέρωσε, γιατί δεν ήθελε να μας ανησυχήσει. Το πρωί όμως με φώναξε στο δωμάτιο και μου είπε ότι είναι χειρότερα από την Παρασκευή και είπε ότι δεν νιώθει το αριστερό χέρι και το πόδι του», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του.

Το παιδί μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο της Άρτας και από εκεί στο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο…

 






Οι δάσκαλοι γνώριζαν και δεν επιτηρούσαν

Στην ίδια εκπομπή οι γονείς του παιδιού καταγγέλλουν πως την ώρα του διαλείμματος δεν υπήρχε κανένας δάσκαλος να επιτηρεί τα παιδιά, ενώ ήταν ενήμεροι πως υπήρχε μαθητής με επιθετική συμπεριφορά.

Οι ίδιοι τονίζουν πως ο εκπαιδευτικός που συνόδεψε αρχικά το παιδί στο νοσοκομείο δεν ενημέρωσε σωστά τους γιατρούς, καθώς τους είπε μόνο για το χτύπημα στο κεφάλι με την μπάλα, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Διευθυντής του σχολείου ενημέρωσε για το περιστατικό την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας τέσσερις μέρες αργότερα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ο μαθητής που επιτέθηκε στον 15χρονο πήρε μετεγγραφή για άλλο σχολείο.

Ο πατέρας του παιδιού τόνισε πως κάποιοι στην Άρτα διαρρέουν πως το παιδί είχε πρόβλημα πριν τον ξυλοδαρμό και πως δεν είναι δυνατόν να πάθει ισχαιμικό επεισόδιο από μία γροθιά στον αυχένα.

Τέλος, μετά το πέρας της ΕΔΕ που διενεργήθηκε για το εάν αναλογούν ή όχι ευθύνες στο σχολείο για το περιστατικό, η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού του μαθητή παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου στα Γιάννενα.

Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή «ξεσήκωσε» την ΕΛΜΕ Άρτας, η οποία με ψήφισμα εκδήλωσε τη στήριξή της στους καθηγητές του σχολείου και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπάρχουν πειθαρχικού τύπου διαδικασίες και διώξεις εναντίον των καθηγητών «με αφορμή γεγονότα της καθημερινής σχολικής ζωής», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.