Στέφανος Κασσελάκης: Είμαστε πολύ κοντά σε ένα ποσοστό που μπορεί να αφήσει την Ελλάδα έκθαμβη

22 Μαΐου 2024, 12:27 πμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

«Είμαστε πολύ κοντά σε ένα ποσοστό που μπορεί να αφήσει όλη την Ελλάδα έκθαμβη», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Attica Tv, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως «ο κόσμος θέλει αξιοπρέπεια και αν θέλει να το πετύχει αυτό είναι στο χέρι του να χτίσει μία ισχυρή αντιπολίτευση».

«Καλώ το προοδευτικό κέντρο της χώρας να έρθει στο φυσικό του σπίτι, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη στιγμή είναι το μόνο σπίτι», υπογράμμισε, ενώ σημείωσε ότι επιτυχία στις ευρωεκλογές θα είναι «το να φέρουμε ένα φρέσκο αέρα. Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να ανοίξουμε την πόρτα του Μαξίμου, αλλά μπορούμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο να μπει φρέσκος αέρας στην κυβερνησιμότητα της χώρας».

Δεν αλλάζω το όνομα του κόμματος

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημείωσε ότι δεν θα αλλάξει όνομα το κόμμα, λέγοντας ότι είναι ένας φόρος τιμής σε όσους έχουν αγωνιστεί: «Η τεράστια τιμή που έχω και η έμπνευση που έχω είναι ο κόσμος, ο οποίος έχει περάσει από εξορίες, από Πολυτεχνείο, έχει φάει ξύλο από τη Δεξιά, ο οποίος είναι μαζί μου, ο οποίος με στηρίζει, αντισυστημικά, “άλλαξέ τα όλα”. Για μένα αυτός ο κόσμος είναι η έμπνευσή μου. Γι’ αυτό το λόγο ποτέ δε θ’ αλλάξουμε το όνομα ΣΥΡΙΖΑ. Διότι είναι ένας φόρος τιμής, που αποτίνουμε σ’ αυτούς τους ανθρώπους».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ερωτηθείς για το τι θα είναι επιτυχία και τι αποτυχία στις ευρωεκλογές απάντησε:

«Αποτυχία συνιστά το ν’ αλλάξω αυτό που είμαι εγώ, να προδώσω τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, τον κόσμο ο οποίος εναποθέτει τις ελπίδες του στο κίνημα που χτίζουμε, απλά και μόνο για να κερδίσω μερικές ψήφους δίνοντας λάθος μήνυμα ή χειραγωγώντας την κοινή γνώμη ή πληρώνοντας εταιρείες και λογαριασμούς περίεργους για να επηρεάζουν τον κόσμο. Σέβομαι τους συμπολίτες μας.

Από κει και πέρα επιτυχία, είναι το να φέρουμε ένα φρέσκο αέρα. Δε μπορούμε αυτή τη στιγμή να ανοίξουμε την πόρτα του Μαξίμου, αλλά μπορούμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να μπει φρέσκος αέρας στην κυβερνησιμότητα της χώρας. Ο κόσμος έχει την ευκαιρία στα χέρια του να φτιάξει μια ισχυρή αντιπολίτευση η οποία θα έχει τον αδύναμο συμπολίτη μας, το περιβάλλον, τη φιλοζωία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημόσια, δωρεάν και ποιοτική Υγεία, τη δημόσια, δωρεάν και ποιοτική Παιδεία ως προμετωπίδα της πολιτικής του, αντί να γίνονται όλα ιδιωτικοποιήσεις και κερδοσκοπία».

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «αυτό πρέπει να σταματήσει. Ο κόσμος θέλει αξιοπρέπεια. Και αν θέλει να το πετύχει αυτό είναι στα χέρια του να χτίσει μια ισχυρή αντιπολίτευση. Είμαστε πολύ κοντά σ’ ένα ποσοστό που μπορεί ν’ αφήσει όλη την Ελλάδα έκθαμβη. Ας μας δώσει ο κόσμος τη δύναμη και θα δει την επόμενη μέρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξει τις πόρτες του, μια μεγάλη αγκαλιά σε όλο τον προοδευτικό κόσμο και ναι, και σε πρώην συντρόφους οι οποίοι μπορεί να έχουν απογοητευθεί από το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αναφέρομαι στα στελέχη στη Βουλή, αναφέρομαι σε ανθρώπους οι οποίοι πίστεψαν, στενοχωρήθηκαν γι’ αυτά τα οποία έγιναν στο κόμμα μας. Κι εγώ είμαι στενοχωρημένος, γι’ αυτά τα οποία έγιναν στο κόμμα μας, αλλά πλέον είμαστε σχεδόν, στις 9 Ιουνίου. Είναι μια ευκαιρία ν’ αλλάξουμε τις ζωές μας. ας επικεντρωθούμε εκεί. Αυτό μετράει, το μέλλον μας μετράει. Και να μπορέσουμε να ζήσουμε και το παρόν μας. Γιατί δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο τι θα γίνει στο μέλλον, πρέπει να μπορέσει ο κόσμος να ζήσει το σήμερα με περισσότερη αξιοπρέπεια».

«Δήθεν» προοδευτική η Νέα Δημοκρατία

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήγησε για ποιο λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το μόνο σπίτι για το προοδευτικό κέντρο, καθώς «η Νέα Δημοκρατία που είχε ένα δήθεν προοδευτικό κέντρο εκσυγχρονισμού από τον κ. Κώστα Σημίτη, επιλέγει να συγκυβερνήσει μια Ακροδεξιά. Και όχι μόνο αυτό, αλλά η πολιτική της έχει πάρει αυτό το προοδευτικό κέντρο που ήταν ας το πούμε, φίλα προσκείμενο στον Κώστα Σημίτη και το έχει κάνει στυγνή νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Δηλαδή, καθαρίστριες στα νοσοκομεία: αυτή τη στιγμή θ’ απολυθούν, θα τελειώσουν οι συμβάσεις τους αντί να γίνουν μόνιμες. Και θα πάνε σε εργολάβους. Τα ίδια άτομα που καθάριζαν τα νοσοκομεία, εν μέσω πανδημίας. Στους εργολάβους αυτούς, το έξοδο, η δαπάνη για τον Έλληνα φορολογούμενο θα είναι μεγαλύτερη από τους μισθούς που πληρώνουν αυτή τη στιγμή. Και ρωτάω το προσωπικό: Όταν κάνει συναντήσεις με τον νυν Υπουργό, ο οποίος εκφράζεται με τον πιο «αναξιοπρεπή» τρόπο για μένα, καταλαβαίνετε…».

Η απάντηση του προς τον Άδωνη Γεωργιάδη

Ο Στέφανος Κασσελάκης, αναφερόμενος στον Άδωνη Γεωργιάδη που τον αποκάλεσε «μάπα», υπογράμμισε: «Σήμερα με είπε «μάπα». Πες με ό,τι θες, δε με νοιάζει. Πες με ό,τι θες, μη βρίζεις, μην κατηγορείς τους νοσηλευτές και τους γιατρούς, μην απολύεις καθαρίστριες και προσωπικό φύλαξης. Μη δημιουργείς ασθενείς VIP και απλούς θνητούς. Σταματήστε! Και βεβαίως, να πληρώσουμε τους γιατρούς μας, τους νοσηλευτές μας, να δουλέψουμε, να στελεχώσουμε το Δημόσιο. Τα οργανογράμματα είναι τελείως υποστελεχωμένα, πεθαίνει κόσμος, κυριολεκτικά».

«Τι σόι ευρωπαϊκή χώρα είμαστε, τι σόι ανεπτυγμένη χώρα είμαστε εάν δεν προστατεύουμε τις ανθώπινες ζωές, τις ελληνικές ζωές, όλες τις ζωές; Τι σόι χώρα είμαστε;» διερωτήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης και συμπλήρωσε:

«Άρα λοιπόν, υπάρχει μια εναλλακτική λύση, το προοδευτικό κέντρο έχει τη σωστή θέση στο ΣΥΡΙΖΑ, και όταν μετά τις ευρωεκλογές προχωρήσουμε στο καταστατικό συνέδριό μας, οι δομές του κόμματος θ’ ανοίξουν διάπλατα και θα μπορούν όσοι θέλουν να συμμετέχουν στην παραγωγή πολιτικής και βεβαίως εάν επιθυμούν να είναι και στελέχη πρώτης γραμμής, υποψήφιοι. Θα μπορούν ισότιμα, να μπουν ενεργά στο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι η υπόσχεσή μου, η δέσμευσή μου, η αμεσοδημοκρατία είναι η δέσμευσή μου. Όπως το κάναμε με την καινοτόμα διαδικασία προκριματικών εκλογών στο ευρωδηφοδέλτιό μας. Εγώ δεν πήγα να μετρήσω με επιστημονικούς συμβούλους, “αυτός θα μου πάρει από την Ήπειρο, εκείνος θα μου πάρει από τη Μακεδονία ψήφους και να βάλουμε κι εδώ έναν τέτοιο, να βάλουμε ένα μίγμα το οποίο ένας αντιφάσκει με τον άλλον”. Εμείς αφήσαμε στη βάση μας την επιλογή να επιλέξει η ίδια, ποιοι θέλει να την εκπροσωπήσουν σ’ ένα ψηφοδέλτιο επικρατείας. Και είμαι πάρα πολύ υπερήφανος για τη διαδικασία».

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.