Στέφανος Κασσελάκης: Πήχης μου στις Ευρωεκλογές είναι η απόλυτη ανατροπή

Στέφανος Κασσελάκης: Πήχης μου στις Ευρωεκλογές είναι η απόλυτη ανατροπή

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε για σύσταση Προανακριτικής που θα διερευνήσει τις ευθύνες του Κώστα Αχ. Καραμανλή για τα Τέμπη

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ και στη Σία Κοσιώνη παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στο θέμα των Τεμπών και του Κώστα Αχ.Καραμανλή, όσο και στο αίτημα των εκλογών, λέγοντας πως ζητάει την προσφυγή στις κάλπες, ώστε να χάσει η κυβέρνηση το άλλοθι του 41%. Κάλεσε, δε, τον πρωθυπουργό να εγγυηθεί ότι δεν θα αμνηστεύσει τον Κώστα Αχ.Καραμανλή, προκειμένου να προχωρήσει και επίσημα τη διαδικασία της πρότασης για προανακριτική.

«Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα…» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, για το «κατηγορητήριο» που αφορά τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή όσον αφορά την τραγωδία των Τεμπών, κάνοντας λόγο εκ νέου για συγκάλυψη, επικαλούμενος παράλληλα τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. 

«Έχουμε ήδη αρκετά στοιχεία για να συντάξουμε κατηγορήτηριο» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, κατηγορώντας τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο, όσον αφορά τα 57 θύματα των Τεμπών.

«Ο κ. Καραμανλής είχε γνώση του κινδύνου» ανέφερε χαρακτηριστικά, διαμηνύοντας ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλύπτει τον Κ. Καραμανλή».

«Έχουμε υπεραρκετά στοιχεία για τις κατηγορίες»

«Έχουμε υπεραρκετά στοιχεία για τις κατηγορίες. Έχουμε 11 κακουργηματικές κατηγορίες τις οποίες έχουμε στοιχειοθετήσει πλήρως. Πρέπει να καταθέσουμε την πρόταση, εάν ο κ. Μητσοτάκης δεσμευθεί ότι δεν θα αμνηστεύσει τον κ. Καραμανλή. Η ΝΔ πιστεύει ότι οι προειδοποιήσεις του διευθύνοντος συμβούλου και των εργαζομένων του ΟΣΕ ήταν ψέμα;», τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

«Είναι ντροπή να συγκαλύπτεται αυτό το έγκλημα»

«Χρειαζόμαστε ο νόμος να αλλάξει. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, αυτός ο νόμος θα αλλάξει. Η καπήλευση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας γίνεται όταν καλύπτεις τον υπουργό. Είναι ντροπή να συγκαλύπτεται αυτό το έγκλημα», πρόσθεσε.

Μάλιστα, τόνισε πως εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη, αλλά «ακόμα και η Δικαιοσύνη κρίνεται κάθε μέρα».

Όσον αφορά τις ευρωεκλογές, ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ότι «πήχης μας είναι η απόλυτη ανατροπή», σημειώνοντας πως στόχος του κόμματος είναι να βρεθεί πάνω από το 17%.