Στη Γιορτή της Μητέρας αφιερωμένο το doodle της Google σήμερα Κυριακή, 12 Μαΐου

12 Μαΐου 2024, 10:00 πμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Στη Γιορτή της Μητέρας αφιερωμένο το doodle της Google

Με ένα ιδιαίτερο doodle γιορτάζει τη σημερινή ημέρα της μητέρας η Google. Πώς καθιερώθηκε ο εορτασμός.

Στη Γιορτή της Μητέρας είναι αφιερωμένη η σημερινή ημέρα και με το σημερινό της doodle η Google τιμά τη Γιορτή της Μητέρας.

Ανοίγοντας κανείς μία νέα καρτέλα περιήγησης στο Google, βλέπει ένα σκίτσο σε γκρι φόντο, στο οποίο απεικονίζεται μία γυναικεία φιγούρα να διαβάζει βιβλίο σε ένα χαρούμενο παιδί στο σαλόνι ενός σπιτιού.

Happy Mother’s Day! είναι το μήνυμα που μπορεί να διαβάσει κανείς, ενώ βλέπουμε και τον χάρτη με τις χώρες στις οποίες εμφανίζεται σήμερα, Κυριακή 12 Μαΐου το συγκεκριμένο doodle.

Το εικονίδιο του σημερινού google doodle θυμίζει ζωγραφιά μικρού παιδιού. Σε αυτή φαίνεται μία μητέρα να κάθεται με ένα παιδί στον καναπέ του σπιτιού και να του διαβάζει ένα παραμύθι.

Γιορτή της Μητέρας: Αφιερωμένο το doodle της Google
Γιορτή της Μητέρας: Αφιερωμένο το doodle της Google

Η Γιορτή της Μητέρας

H Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας είναι μέρα εορτασμού της μητρότητας και των ευχαριστιών προς τη μητέρα, μια γιορτή με αρχαιοελληνικές αναφορές στην λατρεία της θεάς Κυβέλης, της μητέρας των θεών, όπως την προσφωνεί ο Πίνδαρος («Κυβέλα, Μάτερ θεών»).

Στη σύγχρονη εποχή, η Αμερικανίδα κοινωνική ακτιβίστρια Άννα Μαρία Τζάρβις (1864-1948) ήταν αυτή που είχε πρώτη την ιδέα να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα προς τιμή της μητέρας.

Οι προσπάθειές της ευοδώθηκαν τελικά στις 9 Μαΐου του 1914, όταν ο τότε Αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Γουίλσον υπέγραψε προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία η Ημέρα της Μητέρας καθιερωνόταν ως εθνική εορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Έκτοτε, πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου (12 Μαΐου 2024).

H Τζάρβις επέλεξε το λευκό γαρύφαλλο ως το λουλούδι-σύμβολο της Ημέρας της Μητέρας, επειδή «το λευκό του χρώμα συμβολίζει την αλήθεια, την αγνότητα και τη φιλευσπλαχνία της μητρικής αγάπης· το άρωμά του, τη μνήμη και τις προσευχές της».

Στην πλειοψηφία γιορτάζεται μέσα στον μήνα Μάιο με εξαίρεση τις χώρες του νοτίου ημισφαιρίου που την γιορτάζουν κατά τους δικούς μας χειμερινούς μήνες. Στην Ελλάδα και στην Κύπρο, όπως και στις περισσότερες χώρες η ημέρα της μητέρας είναι κινητή και γιορτάζεται πάντα τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.