Η στιγμή που φυγαδεύουν τον Πέτρο Φιλιππίδη από το δικαστήριο – Την Παρασκευή συνεχίζονται οι καταθέσεις

FILIPIDIS

Με γοργό βήμα βγήκε από το δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά την ολοκλήρωση της πρώτης μέρας που παρέστη ο ίδιος στην δίκη του.

Η σημερινή ημέρα χαρακτηρίστηκε από εντάσεις, αιτήματα για καταθέσεις κεκλεισμένων των θυρών και μια ολόκληρη επιχείρηση έτσι ώστε ο γνωστός ηθοποιός να μπει και να βγει από τα δικαστήρια με την λιγότερη δυνατή έκθεση στις κάμερες και τον φωτογραφικό φακό.

Ειδικά στην έξοδό του από τα δικαστήρια έγινε κανονικό σπριντ.

Η κατάθεση της πρώτης καταγγέλλουσας θα συνεχιστεί την Παρασκευή 1η Απριλίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας με ερωτήσεις από τους δικηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο δικηγόρος της πρώτης καταγγέλλουσας, Αλέξανδρος Μίτζιας τόνισε: «ζητήσαμε την κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία της ιδιωτικότητας των θυμάτων. Τα δικαιώματα του κατηγορουμένου καλύπτονται. Τη δημοσιότητα την θελουμε κι εμείς για τη συνέχεια», προσθέτοντας  «η κατάθεσης της κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με την ανάκριση. Θα είναι κομβική, δύσκολη και μακρά. Θα συνεχιστεί και στην επόμενη συνεδρίαση».

Το γεγονός ότι οι δύο γυναίκες θα καταθέσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια επισήμανε ο συνήγορος της τρίτης γυναίκας, Ανδρέας Βαγγόπουλος, επισημαίνοντας: «το δικαστήριο παρά τη σθεναρή αντίδραση της υπεράσπισης, παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως, το δικαστήριο αποφάσισε το ορθό κατά την άποψη μας. Τα φερόμενα ως θύματα θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση όσα βίωσαν».

Άλλη άποψη εξέφρασε ο δικηγόρος της δεύτερης καταγγέλλουσας, Ζαχαρίας Σαλούστρος ξεκαθάρισε πως η δική του εντολέας θεωρεί απαραίτητη τη δημοσιότητα της δίκης στην υπόθεση. «Εμείς διαφωνήσαμε με το αίτημα κεκλεισμένων των θυρών. Σίγουρα η πελάτισσα μου θα υποστεί ιδιαίτερη ψυχική ταλαιπωρία, όμως είναι μια δίκη που αφορά όλους μας, που αφορά τη θέση της γυναίκας στον εργασιακό χώρο και αφορά και στο κίνημα metoo. Είμαστε αποφασισμένοι να είναι όλα σε δημοσιότητα ώστε να φανεί στον θεατρικό χώρο και το συμβαίνει με τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο», τόνισε.

Για αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε η πρώτη καταγγέλλουσα κατά την κατάθεση της, έκανε λόγο ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. «Δώσαμε νομική μάχη προκειμένου η δίκη να διεξαχθεί με ανοιχτές τις θύρες, ώστε να μπορεί η κοινή γνώμη να πληροφορηθεί τι έχει συμβεί. Δυστυχώς, οι πολλές αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε η καταγγέλλουσα δεν θα γίνουν ποτέ γνωστές».

Πηγή newsit.gr

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!