, ,

Στην Δημοσιότητα η Λίστα με τα ποσά που δόθηκαν στα ΜΜΕ λόγο κορονοϊού

6 Ιουλίου 2020, 3:02 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Στη δημοσιότητα δόθηκε από την κυβέρνηση η λίστα με τα ποσά που έλαβαν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) για την καμπάνια του κορωνοϊού το πρωϊ της Δευτέρα – ένα ζήτημα που είχε προκαλέσει έντονες τριβές μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και μεγάλη αναστάτωση στον κόσμο της Δημοσιογραφίας, λόγω της περίεργης επιλογής κάποιων ΜΜΕ που στην πραγματικότητα δεν δικαιούνταν να βρίσκονται σε αυτές τις λίστες.

ΕΚΑΒ: Καθυστέρησε… 5 ώρες να παραλάβει ασθενή – Διατάχθηκε ΕΔΕ

Στην εν λόγω λίστα αναφέρονται αναλυτικά τα ΜΜΕ, μαζί με τα ποσά που έλαβε κάθε ένα από αυτά για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι».

https://eviathema.gr/wp-content/uploads/2020/07/ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ_ΜΕΣΩΝ_ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ_ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ_COVID_19_1.pdf

Την ίδια ώρα, ερωτήματα δημιουργούνται για την επιλογή site από την Εύβοια, το οποίο δεν ανήκει στο emedia που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες ΜΜΕ να διεκδικήσουν χρήματα από το δημόσιο για καμπάνιες διαφήμισης, ενώ επίσης είναι περίεργο το ότι στην πρώτη λίστα που δόθηκε στην δημοσιότητα μόνο με τα ονόματα των ΜΜΕ ανάμεσα βρισκόταν δεύτερο site το οποίο δεν υπήρχε καν ενώ στην παρούσα λίστα δεν υπάρχει.

Ενώ επίσης μεγάλα ερωτηματικά δημιουργούνται μετά την δήλωση του Στέλιου Πέτσα, ότι επελέγησαν site τα οποία δεν διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και ταυτόχρονα πάλι επελέγη blog από την Εύβοια το οποίο σκανδαλωδώς δημοσιεύει ανυπόστατα κείμενα εδώ και χρόνια για αρκετούς επιφανείς ανθρώπους και όχι μόνο.

Ενώ έρχεται επίσης επιβεβαίωση ότι το eviathema.gr βρίσκεται πρώτο στην Εύβοια στα site ενημέρωσης μετά από αναφορά του πανελλήνιας εμβέλειας site οικονομικής ενημέρωσης sofokleusin γράφοντας ξεκάθαρα σε ανακοίνωσή τους ότι χρησιμοποιούν την Alexa σαν έγκυρο μετρητή θέσης: “Το Sofokleousin, ένα site με 12 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στον χώρο της ενημέρωσης, που βρίσκεται από άποψη επισκεψιμότητας στην πρώτη τετράδα των οικονομικών ιστοσελίδων με βάση τα στοιχεία της Alexa, κάνει γνωστό ότι έλαβε από την (δεύτερη) κυβερνητική καμπάνια των 20 εκατομμυρίων ευρώ το… μυθώδες ποσό των 2.000 ευρώ.

Οπότε ερωτηματικά δημιουργούνται και γιατί το πρώτο site ενημέρωσης της Εύβοιας δεν συμμετείχε στην καμπάνια μένουμε σπίτι.

Ειδήσεις και Νέα από την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι της Εύβοιας 24/7 από το eviathema.gr, την πιο έγκυρη ηλεκτρονική εφημερίδα της Εύβοιας.

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.