Στην λίστα με τους καλύτερους ελεύθερους σκοπευτές στην Ευρώπη βρίσκεται ένας Έλληνας: «Τα μυστικά δεν τα λέμε» (VID)

Ένας από τους καλύτερους ελεύθερους σκοπευτές στην Ευρώπη είναι Έλληνας και αποκάλυψε ορισμένες από τις λεπτομέρειες του ασυνήθιστου ομολογουμένως επαγγέλματός του.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» και τον Σταύρο Θεοδωράκη μιλά ένας από τους καλύτερους ελεύθερους σκοπευτές της Ευρώπης ο οποίος αρνείται να πει για τα μυστικά του επαγγέλματός του και χαριτολογώντας είπε πως: «τα μυστικά δεν τα λέμε».

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Υπάρχει ένα μοτίβο για την αναπνοή σου. Μπορείς να κάνεις εύκολα βολή και στα 1500 μέτρα. Εξαρτάται πάντα από τις συνθήκες. Η νύχτα επηρεάζει. Μπορεί να σε ρίξει στα 800 με 1000 μέτρα αλλά και πάλι είναι μεγάλη απόσταση για να κάνεις τη δουλειά σου».

Βέβαια δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο όπλο του που είναι ο καλύτερος φίλος του: «Το αγαπάω το όπλο μου. Εννοείται. Θέλει μελέτη και προσοχή. Η υπομονή είναι αρετή για τον ελεύθερο σκοπευτή».

Αναφέρθηκε και στις επιτυχίες των Ελλήνων ελεύθερων σκοπευτών: «Στην Ευρώπη φέραμε κάποια καλά αποτελέσματα την τελευταία διετία. Πάντα, όμως, υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να έχει ένας ελεύθερος σκοπευτής είναι η προσαρμοστικότητα στα πάντα. Δεν είναι πάντα ο στόχος αυτό που κοιτάμε. Μπορεί να είναι και οι πληροφορίες».

Όσο για το πόσο μπορεί να αντέξει ένας στρατιωτικός είπε: «Κάποιος μπορεί να είναι ελεύθερος σκοπευτής όσο αντέχει. Δεν είναι τα μάτια που σε προδίδουν πρώτα. Το σώμα σου και η ψυχολογία σου θα σε εγκαταλείψουν πρώτα. Θέλει καλή φυσική κατάσταση οπότε θα αντέξεις στο πεδίο για 10-15 χρόνια. Αυτό που θέλουμε είναι να πετυχαίνουμε πάντα το στόχο μας».