Στις ελληνικές φυλακές την επόμενη εβδομάδα ο Γιάννης Λαγός;

Γιάννης Λαγός

Ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής, εκλεγμένος με τη Χρυσή Αυγή, Γιάννης Λαγός, θα εκτίσει την ποινή του στην Ελλάδα και αυτό είναι μία θετική εξέλιξη δηλώνουν κυβερνητικές πηγές, με αφορμή την απόφαση της Βελγικής Εισαγγελίας να κριθεί εκτελεστό το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί από την Ελλάδα.

“Κάθε εξέλιξη που οδηγεί στην εκτέλεση των αποφάσεων της ελληνικής δικαιοσύνης είναι απολύτως θετική” σημειώνουν χαρακτηριστικά πηγές της Κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η Ελληνική Πολιτεία “όπως έκανε όσα απαιτούνταν για τη σύλληψή του, θα πράξει όσα πρέπει για την έκδοσή του στην Ελλάδα, ώστε να εκτίσει την ποινή του”

Viral Η Αναστασία Γιουσέφ με τα αγριογούρουνα [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο νεοναζιστής Ευρωβουλευτής, ο οποίος έκανε ότι μπορούσε για να μην έρθει στην Ελλάδα, μετά τις “άσχημες”, όπως ο ίδιος τις χαρακτήρισε με ηχητικό του μήνυμα στο διαδίκτυο, συνθήκες διαβίωσης, στις φυλακές των Βρυξελλών, άλλαξε στάση…

Από την επόμενη κιόλας ημέρα, ο δικηγόρος του Κωνσταντίνος Πλεύρης είχε προαναγγείλει ότι θα εκκινήσει τις διαδικασίες για να επιστρέψει άμεσα στην Αθήνα. Με νεότερες δηλώσεις του τόνιζε ότι ο πελάτης του το αργότερο σε 10 ημέρες θα βρίσκεται στην Ελλάδα.

Χθες δικαστικές αρχές στο Βέλγιο, κι αφού είχε προηγηθεί ακροαματική διαδικασία, αποφάσισαν την έκδοση του νεοναζιστή ευρωβουλευτή. Ο Γιάννης Λαγός έχει έως τη Δευτέρα προθεσμία για έφεση και εφόσον δεν εφεσιβάλει την απόφαση θα βρίσκεται στις φυλακές της Ελλάδας σε 7-10 ημέρες.

Η Εισαγγελία Βρυξελλών σημειώνει πως «για λόγους ασφαλείας η ημερομηνία παράδοσης δεν μπορεί να ανακοινωθεί»,

Συγκεκριμένα, σε γραπτή ανακοίνωση η Εισαγγελία Βρυξελλών αναφέρει:

«Μετά από διάφορες ερωτήσεις σχετικά με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τις ελληνικές δικαστικές αρχές εναντίον του Ιωάννη Λαγού, η Εισαγγελία των Βρυξελλών μπορεί να επιβεβαιώσει τα ακόλουθα:
Το προδικαστικό τμήμα του ολλανδόφωνου Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες αποφάσισε σήμερα σχετικά με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σχετικά με τον Ι.Λ.
Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κηρύχθηκε εκτελέσιμο.
Η διάρκεια της προσφυγής (έφεσης) λήγει τη Δευτέρα.
Για προφανείς λόγους ασφαλείας, η ημερομηνία παράδοσης δεν μπορεί να κοινοποιηθεί».

Ο ευρωβουλευτής, εκλεγμένος με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, είχε προφυλακιστεί τη Μεγάλη Τρίτη 28/4, με απόφαση του Βέλγου εισαγγελέα, μέχρι να αποφασίσει η Βελγική Δικαιοσύνη επί της ουσίας της προσφυγής του, για μη εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.
Είχε προηγηθεί μία ημέρα πριν (27/4), η σύλληψη στο σπίτι του στις Βρυξέλλες, μετά την απόφαση της Ευρωβουλής για την άρση της ασυλίας του.

Ο Γιάννης Λαγός έχει καταδικαστεί στην Ελλάδα σε 13 χρόνια κάθειρξη, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης μαζί με άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής, αλλά αμέσως μετά την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου, κρύφτηκε πίσω από την ασυλία του ως ευρωβουλευτής και αναχώρησε για τις Βρυξέλλες.

newsit.gr

Ιστιαία: Απερίγραπτη επίθεση από Τοπικό σύμβουλο στον Δήμαρχος Γιάννη Κοντζιά μπροστά στην οικογένεια του – “Οι εξυπηρετήσεις” τοπικού Διοικητή της Αστυνομίας

Χαλκίδα: Πένθος για την εκπαιδευτική κοινότητα – Έφυγε σε ηλικία 56 ετών η Λουκία Σούρλα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: “Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος” – Κλέφτης παγιδεύτηκε μέσα στο κατάστημα που πήγε να κλέψει [ΒΙΝΤΕΟ]

Έσωσαν σκύλο από βέβαιο πνιγμό – Μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του

“Επικό” άκυρο του Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ στον Άδωνι Γεωργιάδη [ΒΙΝΤΕΟ]

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο