Είδηση για: #, #

Σύμη – Εξαφάνιση Μόσλεϊ: Άφαντος για τρίτη μέρα ο παρουσιαστής του BBC – Ενισχύονται οι ομάδες έρευνας

8 Ιουνίου 2024, 10:26 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Σύμη – Εξαφάνιση Μόσλεϊ: Άφαντος για τρίτη μέρα ο παρουσιαστής του BBC

Μεγαλώνει η αγωνία για την τύχη του διάσημου παρουσιαστή του BBC που αγνοείται για σχεδόν τρία 24ωρα στη Σύμη. Οι έρευνες επικεντρώνονται σε απόκρημνα μονοπάτια αλλά και στη θαλάσσια περιοχή κοντά στις ακτές.

Στις επιχειρήσεις εντοπισμού του συνδράμουν Drones και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος. Νέο βίντεο φέρεται να δείχνει τον γνωστό τηλεοπτικό γιατρό, Μάικλ Μόσλεϊ, να φεύγει από το Πέδι, με κατεύθυνση βραχώδεις λόφους.

Σε απόκρημνα μονοπάτια αλλά και στη θαλάσσια περιοχή κοντά στις ακτές επικεντρώνονται οι έρευνες για τον διάσημο παρουσιαστή του BBC που αγνοείται. Ο Michael Mosley παραθέριζε στο νησί της Σύμης και η τύχη του αγνοείται από το βράδυ της Τετάρτης (5/6). Ο 67χρονος είχε πάει για μπάνιο και επέστρεφε με τα πόδια από δυσπρόσιτη παραλία.

Τις επιχειρήσεις εντοπισμού του συνδράμουν Drones και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος. Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΡΤnews στη Σύμη Αριστείδης Μιαούλης, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο αν ακολούθησε το μονοπάτι προς την Αγία Μαρίνα, ο 68χρονος να έφτασε, να έκανε ενδεχομένως το μπάνιο του και να επέστρεψε θέλοντας να έχει τον Γιαλό, όπου διέμενε, μπροστά του και ίσως κάπου εκεί να βρίσκεται. Πρόκειται για σημείο που έχει ερευνηθεί ήδη από τις αρχές, όμως, σήμερα, πεζοπόρα τμήματα διεξάγουν εκτεταμένες έρευνες, αναζητώντας κάποιο ίχνος του παρουσιαστή του BBC.

Οι μικρές χαράδρες οι οποίες υπάρχουν στην κατεύθυνση από το βόρειο μέχρι το δυτικό προσβάσιμο σημείο της Σύμης στο άξονα Αγία Μαρίνα – καστρο θα ελεγχθούν εξονυχιστικά αύριο Κυριακή, στα πλαίσια της έρευνας. Η περιοχή είναι σαν μία χερσόνησος στο νησί, ανάμεσα στα δύο σημεία η οποία είναι ορεινή και χωρίς σκιά με πολύ επικίνδυνα σημεία και πτυχές στα βράχια.

Υπάρχει κάποια σηματοδότηση περιπατητών αλλά όχι «πατημένο» μονοπάτι. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη υπό την Αστυνομία με όλους όσους βρίσκονται στο νησί και προσφέρουν τις υπηρεσίες του στην αναζήτηση του Άγγλου δημοσιογράφου έτσι ώστε να συντονίσουν από νωρίς το πρωί της κινήσεις τους στο σημείο το οποίο έχει οριοθετηθεί στις απόκρημνες πλαγιές.

Για αρκετές ώρες, επιχειρούσε στην περιοχή τόσο το ελικόπτερο της Πολιτικής Προστασίας, το drone της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και σκάφος του Λιμενικού, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.