Τέλος στα μέτρα για τον κορονοϊό… – Τι εισηγήθηκε ο Πλεύρης

Μέτρα Covid

Μετά από μια τρίχρονη περίοδος με μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εισηγήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, την άρση τους.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, ο Θάνος Πλεύρης, εισηγήθηκε την άρση των μέτρων του κορονοϊού, όπως οι μάσκες με τα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, καθώς και τα γηροκομεία να αποτελούν εξαίρεση.

Αποδέκτη έγινε από την Επιτροπή η εισήγηση ενώ αναμένεται η άρση τους στο επόμενο χρονικό διάστημα με 5ημερη αναρρωτική άδεια να μην υφίσταται πλέον ενώ καταργούνται οι μάσκες σε όλους τους χώρους καθώς και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πλην των νοσοκομείων αλλά και οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι δεν θα χρειάζεται πλέον να κάνουν rapid ή μοριακό τεστ κάθε βδομάδα.

Παραμένει ωστόσο η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19 και για το λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν» επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο υπουργός.

Πηγή newstok.gr

Δείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Εύβοια: 21χρονη συνελήφθη για ληστεία στην Χαλκίδα

ΕΚΤΑΚΤΟ – Χαλκίδα: Φωτιά σε σπίτι πίσω από το Περιφερειακό Μέγαρο [ΦΩΤΟ]

Βόρεια Εύβοια: Νέος σεισμός άνω των 3 ρίχτερ τα ξημερώματα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Φωτιά σε πτηνοτροφείο στα Ψαχνά Ευβοίας [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Εύβοια: Η ασφάλεια Αττικής έπιασε στα πράσα αρχαιοκάπηλους στη Χαλκίδα – Χριστιανικές εικόνες, δαχτυλίδια και άγαλμα στην κατοχή τους