Τέμπη: 51 σοροί παραδόθηκαν στους συγγενείς τους – 7 τραυματίες νοσηλεύονται στις ΜΕΘ

Τραγωδία στα Τέμπη: Στους 57 οι νεκροί

Το έργο συντονισμού μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ολοκλήρωσε το κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιο για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, το οποίο και βρίσκεται από την Πέμπτη στην περιοχή της Λάρισας.

Ο συντονισμός στην περιοχή του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη έγινε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά και όλους τους υπεύθυνους, αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς.

Πάνω απ’ όλα με απόλυτο σεβασμό στα θύματα του μοιραίου δυστυχήματος με τους 57 νεκρούς. Οπως προκύπτουν από τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν επίσημα ταυτοποιηθεί 55 θύματα, για τα οποία έχουν εγκαίρως -και με την αρωγή ειδικών- ενημερωθεί οι οικογένειες και έχουν παραδοθεί οι 51 σοροί και έχει δρομολογηθεί η παραλαβή τους τεσσάρων σορών από τις οικογένειές τους.

Το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζεται για δύο αγνοούμενους. Πρόκειται για μια γυναίκα που έχει δηλωθεί αγνοούμενη και ένας αγνώστων -προς το παρόν- στοιχείων αγνοούμενος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας, οι τραυματίες που νοσηλεύονται σε τέσσερα νοσοκομεία είναι 20, εκ των οποίων οι επτά είναι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Σημειώνεται, ότι 61 τραυματίες πήραν εξιτήριο τις προηγούμενες ημέρες.

Τα συντρίμμια και τα βαγόνια έχουν μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Το υλικό περιλάμβανε 24 βαγόνια και μηχανές συνολικού βάρους κοντά στους 2.000 τόνους, ενώ ο χώρος έχει αποκατασταθεί.

Να σημειωθεί σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο το έργο συντονισμού, υποστήριξης και αρωγής συνεχίζεται, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με όλους τους υπεύθυνους και αρμόδιους και, πάντα, με απόλυτο σεβασμό στα θύματα, στις οικογένειες, στους συγγενείς τους καθώς και στην Ελληνική κοινωνία.

Πηγή newsit.gr

Δείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Ωρωπός – Εικόνες ΣΟΚ: Διασώστες του ΕΚΑΒ πλένουν με λάστιχο σε πιλοτή 70χρονη ΑμεΑ για μη λερώσει το ασθενοφόρο [ΦΩΤΟ]

Εύβοια: Σοβαρό τροχαίο στο Βασιλικό – Αυτοκίνητο έφερε τούμπες μετά από κόντρες [ΦΩΤΟ]

Εύβοια: Φωτιά σε εργοστάσιο στην Δροσιά Χαλκίδας – Αναφορές για πολλαπλές εκρήξεις

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ανείπωτο οικογενειακό δράμα στο τρένο του θανάτου – Σηκώθηκε να πάει σε άλλο βαγόνι για τουαλέτα και επέζησε, αλλά η γυναίκα του όχι…

Τροχαίο ατύχημα στην Χαλκίδα με τραυματισμό: ΙΧ καρφώθηκε στα φανάρια της Ληλαντίων [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Εύβοια: Έσπασε το αυτοκίνητο σε λακκούβα σε δρόμο της Χαλκίδας και έκανε μήνυση στο Δήμο