Τέμπη: Διορίστηκε με ρουσφέτι ο σταθμάρχης – «Βόμβες» από πρώην εργαζόμενο που είχε βοηθό τον 59χρονο

«Ήταν αναμενόμενο να γίνει κάποια στιγμή», λέει ο πρώην σταθμάρχης Λάρισας για την τραγωδία στα Τέμπη.

Τραγωδία πένθος

Καταγγελία βόμβα έσκασε από τον πρώην σταθμάρχης Λάρισας, Ιωάννης Κολλάτος, για το φριχτό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Μιλώντας στο OPEN ο κ. Κολλάτος αποκάλυψε ότι ο 59χρονος σταθμάρχης, που έχει προφυλακιστεί, διορίστηκε στο πόστο αυτό με… κομματικό ρουσφέτι.

«Στα 59 του χρόνια μεσολάβησε το κόμμα και τον έκαναν σταθμάρχη. Τον εκπαίδευσαν μερικούς μήνες, τρεις μήνες στα πρακτικά και στο τέλος Γενάρη τον όρισαν σταθμάρχη. Τον στείλανε 10 ημέρες στην Καλαμπάκα, απομονωμένο σταθμό με δύο τρένα την ημέρα και στην συνέχεια τον έβαλαν στην Λάρισα έναν κεντρικό σταθμό με 80 δρομολόγια την ημέρα» τόνισε ο πρώην σταθμάρχης.

«Εγκλημάτισε αυτός που τον έκανε σταθμάρχη αυτόν τον άνθρωπο, 59 χρονών και τον βάζει μόνο του άπειρο να δουλέψει στην Λάρισα», υπογράμμισε. Σημείωσε μάλιστα, ότι «ήταν αναμενόμενο να γίνει κάποια στιγμή αυτό που έγινε».

Διαβάστε Επίσης | Τέμπη: Η πρώτη κηδεία με το λευκό φέρετρο της 34χρονης Αθηνάς να περνάει μπροστά από την οικογένειά της που σπαράζει

Ο ίδιος, είπε επίσης ότι είναι συγκλονισμένος από το τραγικό δυστύχημα και πως τον συγκεκριμένο σταθμάρχη τον γνώριζε, γιατί την περίοδο της δικής του θητείας, καθώς όπως είπε, τον είχε βοηθό στο γραφείο αποσκευών. «Ήταν υπάλληλος στις αποσκευές, δηλαδή μετέφερε τις βαλίτσες των επιβατών.

Κάποια στιγμή του δώσανε μετάταξη στο υπουργείο Παιδείας και μοίραζε σχολικά βιβλία στα σχολεία», ανέφερε ο Ιωάννης Κολλάτος.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του

Προσέλαβαν 73 σταθμάρχες με μπλοκάκι

Όπως είχε αναφέρει το iEidiseis, την πρώτη Μαρτίου, την επομένη της νύχτας του φριχτού δυστυχήματος και… την ώρα που «κάπνιζαν» ακόμα οι λαμαρίνες των τρένων στα Τέμπη, ΟΣΕ ανακοίνωσε νέους σταθμάρχες για 6 μήνες και με μπλοκάκι με την σχετική απόφαση να αναρτάται στη «Διαύγεια».

Συγκεκριμένα, αναρτήθηκε την ημέρα της τραγωδίας, στη «Διαύγεια» η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕ, με ημερομηνία 16 Φεβρουαρίου 2023, για «ανάθεση παροχής Υπηρεσιών της ειδικότητας του Σταθμάρχη για χρονικό διάστημα 6 μηνών».

Ειδικότερα, η απόφαση του ΔΣ του ΟΣΕ προβλέπει: 1) «την ανάθεση παροχής Υπηρεσιών της ειδικότητας του Σταθμάρχη, σε εξωτερικούς συνεργάτες (73) άτομα, για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών (ήτοι από 01.04.2023 μέχρι και 30.09.2023), οι οποίοι θα απασχοληθούν σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο, σύμφωνα με τις ανάγκες του Οργανισμού», 2) «το κόστος απασχόλησής τους εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο ποσό των επτακοσίων ογδόντα τριών χιλιάδων (783.000,00) ευρώ πλέον ΦΠΑ, ήτοι 970.920,00 ευρώ».

Δείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Έκρηξη σε βενζινάδικο: 52χρονος στο νοσοκομείο με βαριά εγκαύματα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ανείπωτο οικογενειακό δράμα στο τρένο του θανάτου – Σηκώθηκε να πάει σε άλλο βαγόνι για τουαλέτα και επέζησε, αλλά η γυναίκα του όχι…

Τροχαίο ατύχημα στην Χαλκίδα με τραυματισμό: ΙΧ καρφώθηκε στα φανάρια της Ληλαντίων [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Βόρεια Εύβοια: Διάρρηξη και κλοπή στο περιφερειακό ιατρείο στα Λουτρά Αιδηψού – Οι δράστες πήραν καρδιογράφο, λάπτοπ και κουτιά με χάπια [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Εύβοια: Έσπασε το αυτοκίνητο σε λακκούβα σε δρόμο της Χαλκίδας και έκανε μήνυση στο Δήμο