Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου για τα διαδικαστικά της κηδείας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.
Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού σχετικά με την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφασίστηκαν τα εξής:
– Ο τέως Βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης,
– Η ταφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι,
– Σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένεια θα οριστεί ο Ναός στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία,
– Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη,
– Θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αν επιλεγεί η Μητρόπολη Αθηνών από την οικογένεια δεν θα πραγματοποιηθεί λαϊκό προσκήνυμα.
Θα κριθεί από την ιστορία
Το πρωί της Τετάρτης 11-01 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε σε δήλωσή του αναφορικά με τον θάνατο του τέως Βασιλιά:
«Η πολυκύμαντη διαδρομή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου σημάδεψε και σημαδεύτηκε από ταραγμένες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του τόπου. Από τραύματα τα οποία επούλωσαν, ωστόσο, οι επιλογές, η ελεύθερη συνείδηση και η ωριμότητα του λαού μας. Αλλά και η διακριτική, είναι αλήθεια, στάση του ιδίου σε όλα τα χρόνια της Μεταπολίτευσης».
Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμα μεταξύ άλλων ότι «Τον λόγο, πλέον, έχει η Ιστορία. Αυτή θα κρίνει δίκαια και αυστηρά τον Κωνσταντίνο της δημόσιας ζωής. Γιατί τον άνθρωπο Κωνσταντίνο τον συνοδεύει, ήδη, η θλίψη και ο σεβασμός μπροστά στην απώλεια της ίδιας της ζωής. Απευθύνω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διαβάστε Επίσης
- Σκηνές πανικού σε σπίτι που έπιασε φωτιά στη Λιβαδειά: Εγκλωβίστηκε στο εσωτερικό του οικογένεια με τα τρία μωρά της
- Νότια Εύβοια: Φωτιά στο Γιαννίτσι Καρύστου – Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής [φωτογραφίες]
- Εύβοια: Σύλληψη άνδρα στην Χαλκίδα – Του βρήκε η Ασφάλεια πάνω από 2 κιλά ναρκωτικών
- Εικόνες πύρινης κόλασης το βράδυ στα Ψαχνά – Η υπερπροσπάθεια των πυροσβεστών και εθελοντών έσωσε τον Κολοβρέχτη [ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ]
- Εύβοια: 70χρονος βρέθηκε νεκρός σε χαράδρα
Βρείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News