Είδηση για: #

Τι συμβαίνει με τον μυστηριώδη θόρυβο που τρομοκρατεί πολίτες στη Θεσσαλονίκη

17 Ιανουαρίου 2022, 5:04 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Ένας μυστηριώδης ήχος έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν τον ύπνο τους εδώ και κάποιον καιρό οι κάτοικοι στα Μετέωρα Θεσσαλονίκης. Ο ανεξήγητος θόρυβος προκαλεί ανησυχία, με τους επιστήμονες να αποδίδουν τον ήχο σε ανθρωπογενή παράγοντα, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια απάντηση.

Ο ήχος ακούγεται κατά τις βραδινές ώρες, στην περιοχή των Μετεώρων και της Πολίχνης. ο Κώστας Παπαζάχος, διευθυντής εργαστηρίου γεωφυσικής ΑΠΘ, αποκλείει το ενδεχόμενο να οφείλεται σε κάποιο γεωλογικό φαινόμενο και υπογραμμίζει: «Είναι ένας περιοδικός ήχος με κρότους. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αυτό να είναι φυσικό φαινόμενο. Είναι σίγουρα ανθρωπογενούς προέλευσης».

«Κάθε βράδυ μετά τη 01:00, συμβαίνει αυτός ο ήχος, ο οποίος είναι παλμικός. Είναι στην ουσία σαν μια ενεργή καρδιά κάτω από τη γη. Και δονείται και η γη στο συγκεκριμένο σημείο. Νομίζω ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση. Έχει πανικοβληθεί όλη η περιοχή. Δεν μπορούμε πλέον να κοιμηθούμε τα βράδια. Όσο περνάνε οι μέρες ο ήχος δυναμώνει», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Σάκης Αποστολίδης, αντιδήμαρχος Παύλου Μελά.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και έχουν επικεντρωθεί στο υδραγωγείο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Πάντως, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thesstoday, τις προηγούμενες ημέρες συνεργείο της ΕΥΑΘ μετέβη στο σημείο και από τους πρώτους ελέγχους προέκυψε ότι δεν σχετίζεται ο ήχος με το δίκτυό τους ή τη λειτουργία του υδραγωγείου.

Σε ερώτηση για το υδραγωγείο, ο κ. Αποστολίδης σημείωσε: «Προφανώς γίνεται από εκεί κάτι αλλά νομίζω ότι δεν είμαι αρμόδιος να το εξηγήσω εγώ και πρέπει να μαζευτούν όλα τα κλιμάκια, να αποκλείσουμε τουλάχιστον το ενδεχόμενο ότι είναι γεωλογικό φαινόμενο».

Διαβάστε Επίσης:

Γίνεται μέλος στην επίσημη κοινότητα του eviathema.gr στο VIBER ΕΥΒΟΙΑ ΒΗΜΑ ΖΟΥΜ ΝΕΑ ΧΑΛΚΙΔΑ EVIATHEMA για άμεση ενημέρωση

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο  GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάντε εγγραφή στο Κανάλι του eviathema.gr στο YOUTUBE EVIATHEMA για αποκλειστικά Βίντεο Ρεπορτάζ

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.