Τηλεφώνημα για βόμβα στους σταθμούς του μετρό «Σύνταγμα» και «Μοναστηράκι»

BOMBA

Κλειστοί είναι οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και το Μοναστηράκι, ύστερα από τηλεφώνημα για βόμβα.

Άγνωστος τηλεφώνησε στα γραφεία της ιστοσελίδας zougla.gr και ανέφερε ότι έχουν τοποθετηθεί βόμβες στους σταθμούς του μετρό. Όπως ανέφερε, η βόμβα στο μετρό στο Σύνταγμα θα εκραγεί στις 16:15 και στο Μοναστηράκι στις 16:40.

monastiraki20

metro400

metro200

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία ζήτησε και την εκκένωση του Κέντρου Ελέγχου που βρίσκεται στο Σύνταγμα και γι’ αυτό εκκενώθηκαν όλοι οι σταθμοί των γραμμών 2 και 3 του Μετρό, ενώ οι συρμοί παραμένουν στις αποβάθρες.

Η Γραμμή 1 του ΗΣΑΠ λειτουργεί από τον Πειραιά μέχρι το Θησείο και από την Κηφισιά μέχρι την Ομόνοια.

metro100

metro300

 

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε όλες τις γραμμές (1,2 και 3) του Μετρό, λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Τρίτης, περίπου δυο ώρες μετά τα αρχικά τηλεφωνήματα για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στους σταθμούς «Σύνταγμα» και «Μοναστηράκι». Η κίνηση των συρμών διεξάγεται, πλέον, κανονικά σε ολόκλήρο το δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς.

Αφορμή για την ταλαιπωρία των επιβατών, στάθηκαν τηλεφωνήματα αγνώστων που ενημέρωσαν για την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στους σταθμούς σε Σύνταγμα και Μοναστηράκι, οι οποίες θα έσκαγαν, η μια πίσω από την άλλη, λίγο μετά τις 3:30 και στις 4:15.

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ εκκενώθηκαν και έκλεισαν όλοι οι σταθμοί των Γραμμών 2 και 3 του Μετρό, καθώς και το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας, το οποίο στεγάζεται στο Σύνταγμα. Οι συρμοί παρέμεναν ακινητοποιημένοι στους σταθμούς, χωρίς επιβάτες.

Αρχικά, είχε αποκατασταθεί, λίγο πριν τις 5:30 το απογευμα, η κυκλοφορία στη Γραμμή 1 του Μετρό (Ηλεκτρικός), η οποία διεξαγόταν προσωρινά στα τμήματα Πειραιάς – Θησείο και Ομόνοια – Κηφισιά.

Πηγή Newsit.gr

Διαβάστε Επίσης:

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News