Έτσι θα γιορτάσουμε το Πάσχα – Τι ισχύει για τις μάσκες και πώς θα πάμε στην εκκλησία

ΠΑΣΧΑ

Το Πάσχα πλησιάζει και στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκαν στο πώς θα γιορτάσουμε φέτος.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

«Η πανδημία φαίνεται να ελέγχεται. Αυτά τα δύο χρόνια, μας έδειξαν ότι αντιμετωπίζουμε καθημερινά καινούρια πράγματα. Ξεκινάμε με μία καινούρια κανονικότητα. Να χαρούμε το Πάσχα», είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Η Μίνα Γκάγκα ωστόσο, συνέστησε τη χρήση μάσκας όπου παρατηρείται συνωστισμός και κυρίως για τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

«Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων έχει φτάσει τα 33 έτη», είπε από την πλευρά της η Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία αναφέρθηκε και στην τέταρτη δόση του εμβολίου, παραθέτοντας σχετικά στοιχεία νέων μελετών.

troxaia

Η ίδια τόνισε ότι μεταφερόμαστε από την εποχή των αυστηρών μέτρων στην εποχή που οι προσωπικές επιλογές μας καθορίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό εάν θα μολυνθούμε από τον ιό.

Η κα Παπαευαγγέλου είπε πως «θα πάμε στην εκκλησία φορώντας τη μάσκα μας. Θα πάμε στην εξοχή να συναντήσουμε την οικογένειά μας και τους φίλους μας, όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι με την απλή τήρηση των μέτρων όπως η χρήση μάσκας, η προτίμηση συναθροίσεων σε ανοιχτούς χώρους και η διενέργεια self test πριν συναντήσουμε τα ευάλωτα άτομα της οικογένειάς μας θα μας βοηθήσουν να κάνουμε καλό Πάσχα».

«Είμαστε όλοι έτοιμοι να γιορτάσουμε το Πάσχα» εξήγησε και συμπλήρωσε πως ο ιός που κυκλοφορεί φαίνεται ηπιότερος για τους εμβολιασμένους.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ από την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας: