Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι πατέρας και γιος – Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του 15χρονου

15ΧΡΟΝΟΣΝΕΚΡΟΣΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο εισαγγελέας για τον θανάσιμο τραυματισμό του 15χρονου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Ο 15χρονος που κρατούσε το κυνηγετικό όπλο και ο 56χρονος πατέρας του βρέθηκαν το πρωί στον εισαγγελέα και μερικές ώρες αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους. Ωστόσο η εισαγγελέας ζήτησε να γίνει έρευνα προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες του θανάτου του 15χρονου αγοριού.

Θυμίζουμε ότι το τραγικό περιστατικό έγινε τη Μεγάλη Παρασκευή σε σπίτι στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Ο 15χρονος,του οποίου ο πατέρας είχε το όπλο, έδειξε την καραμπίνα στον συνομήλικο του, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι γεμάτη. Αυτό είχε ως αποτέλεσα τραβώντας τη σκανδάλη να τραυματίσει θανάσιμα το άτυχο αγόρι.

Ο 15χρονος μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ όπου οι γιατροί έκαναν μεγάλες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή, αλλά δεν κατάφεραν καθώς χρειαζόταν να συμβεί ένα θαύμα.

Υπό το κράτος του πανικού, ο 15χρονος φέρεται να κατέθεσε αρχικά ότι ο φίλος του τραυματίστηκε ύστερα από πτώση, αλλά σύντομα η εκδοχή αυτή αποδείχθηκε ως αναληθής, οπότε ανασκεύασε περιγράφοντας τι είχε προηγηθεί στο διαμέρισμα.

Από την πλευρά του, ο 56χρονος πατέρας – που εκείνη την ώρα απουσίαζε από το σπίτι – φέρεται να παραδέχθηκε στους αστυνομικούς πως ήταν λάθος που άφησε εκτεθειμένες τις καραμπίνες, λέγοντας ότι σκόπευε το επόμενο διάστημα να τις μεταφέρει σε ασφαλές σημείο. Σε βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία για πλημμελή φύλαξη όπλων και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το συμβάν

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (22-04-2022) σε οικία στην περιοχή του Ευόσμου τραυματίστηκε θανάσιμα από κυνηγετικό όπλο 15χρονος ημεδαπός.

Για την υπόθεση συνελήφθη συνομήλικος του ημεδαπός καθώς και ο 56χρονος πατέρας του, ενώ κατασχέθηκαν δυο κυνηγετικά όπλα και ένας κάλυκας.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης ενώ στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος».

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε Επίσης

Χαλκίδα: Προφυλακίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για διεθνή εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών

Μεγάλη Παρασκευή: Η περιφορά των επιταφίων στα Ψαχνά [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

ΕΚΤΑΚΤΟ – Χαλκίδα: Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα – ΙΧ καρφώθηκε σε δέντρο [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]