Τριακόσια ευρώ το πρόστιμο για μάσκα και «παράνομη» κυκλοφορία

Σε διπλασιασμό του προστίμου για μη χρήση προστατευτικής μάσκας και για κυκλοφορία εκτός κανόνων προχώρησε η κυβέρνηση.

Χαρδαλιάς Πρόστιμο

Διευκρινήσεις για τα μέτρα που ισχύουν από αύριο έδωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς και ανακοίνωσε ότι τα πρόστιμα διπλασιάζονται. Σε ότι αφορά τις μετακινήσεις:

Ψαχνά Ευβοίας: 57χρονη διαγνώσθηκε με κορονοϊό – Τι ανακοίνωσε ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων

  • Σε όλο το 24ωρο υπάρχει περιορισμός της κυκλοφορίας. Κυκλοφορία επιτρέπεται μόνο για τους έξι λόγους για τους οποίους υπάρχει το SMS. Ειδικά τις βραδυνές ώρες συνίσταται στους πολίτες να μετακινούνται μόνο αν είναι τελείως απαραίτητο. Τα πρόστιμα έχουν διπλασιαστεί.
  • Για μετακίνηση εργαζόμενων χρειάζεται έγγραφο από το σύστημα Εργάνη. Αν δεν μπορεί να εξασφαλιστεί ισχύει η βεβαίωση από το forma.gov.gr.
  • Απαγορεύονται σε όλη τη χώρα το κυνήγι και το ψάρεμα.
  • Οι επισκέπτες στη χώρα θα πρέπει να έχουν βεβαίωση μοριακού τεστ που θα έχει γίνει προ 72 ωρών.
  • Οι Ελληνες που θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό θα πρέπει να συμπληρώσουν ειδική φόρμα όπως οι ταξιδιώτες προς την χώρα μας.

Σε ότι αφορά τη Σάμο δεν ισχύει η υποχρέωση αποστολής SMS, ενώ λειτουργεί χονδρεμπόριο και λιανεμπόριο που σχετίζεται με κατασκευές. Το μέτρο ισχύει και για την Καρδίτσα με αποστολή SMS.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr