Βασιλικό το μενού που θα απολαύσουν οι ξένοι ηγέτες στο Προεδρικό Μέγαρο στις 24 Μαρτίου. Φέρει την υπογραφή του Διεθνής φήμης σεφ Λευτέρη Λαζάρου ο οποίος τίμησε την Εύβοια βάζοντας ως πρώτο πιάτο σούπα κακαβιά με πεσκανδρίτσα.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου φυσικά και επέλεξε το ψάρι ως “πρωταγωνιστή” του μενού προς τιμήν των επίσημων προσκεκλημένων που θα βρεθούν στην Ελλάδα με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821.
Ερέτρια Ευβοίας: Σοκαριστικό τροχαίο το μεσημέρι – “Σμπαράλια” το αυτοκίνητο μετά από αρκετές τούμπες [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]
Ζυμωμένο μπισκότο με μελάνι σουπιάς είναι το πρώτο πιάτο με κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού.
Ενώ ακολουθεί η σούπα, που θα είναι κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια με σέλινο, μυρώνια, καυκαλήθρες και λάδι Καλαμάτας.
Δεύτερο πιάτο θα είναι ένας κιμάς γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών τυλιγμένος σε φύλλο λάχανου αρωματισμένος με κιτρινόριζα και κρόκο Κοζάνης.
Ακολούθως οι προσκεκλημένοι θα γευτούν φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και τοματίνια Κρήτης.
Το επιδόρπιο με προϊόντα της ελληνικής γής αφού θα έχει λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου και κρέμα αρωματισμένη με μπαχαρικά με φιστίκια Αιγίνης.
Τα κρασιά θα είναι λευκά, από τον ελληνικό αμπελώνα.
Το δείπνο θα κλείσει με γλυκό κόκκινο «Αποσπερίτη» από την Οινοποιητική Λειψών ένα δυσεύρετο κρασί.

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: 1821 – 2021 Θυμόμαστε – Τιμούμε
Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News
Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις
Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today
Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr
Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο












