Βασίλης Δημάκης: Ο δραπέτης έστειλε επιστολή για το βραχιολάκι που έσπασε – «Δεν υπέγραψα χαρτί παρθενίας»

ΔΗΜΑΚΗΣ

Τι αναφέρει σε επιστολή του και ποιους κατηγορεί ότι τον «οδήγησαν στην κακή απόφαση» – Γιατί κατηγορεί την Εισαγγελία Πρωτοδικών – «Υπόσχεται» πως «δεν πρόκειται ποτέ να εμπλακεί σε οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια»

Επιστολή στο 2020mag.gr απέστειλε ο δραπέτης Βασίλης Δημάκης, ο οποίος πριν από έξι ημέρες παραβίασε και αφαίρεσε το ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Στην επιστολή του ο Βασίλης Δημάκης εξηγεί τους λόγους, οι οποίοι τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Ρίχνει ευθύνες στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, η οποία όπως αναφέρει «φέρει τεράστια ευθύνη στην ομολογουμένως κακή απόφαση που έλαβε για μένα».

«Θα καταθέσω μόνο την αλήθεια μου», σημειώνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του τονίζοντας πως για τρεις εβδομάδες δεν του επιτρεπόταν η δια ζώσης παρακολούθηση μαθημάτων στο πανεπιστήμιο.

Σε μία προσπάθεια να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ο ίδιος έσπασε το βραχιολάκι, αναφέρεται σε περιστατικό κατά το οποίο δεν του είχε επιτραπεί να παρακολουθεί τα μαθήματά του στο πανεπιστήμιο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. «Κάθε μέρα κινδύνευα με το να παραμείνω στον Κορυδαλλό, εννοώ με τη συγκεκριμένη διοίκηση. Τρεις εβδομάδες δεν έβγαινα στο πανεπιστήμιο για τη διά ζώσης παρακολούθηση των δύο τελευταίων μαθημάτων μου χωρίς καμία απολύτως εξήγηση, χωρίς να μας ενημερώνουν, χωρίς να απαντάνε στα αιτήματά μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας λέει ότι «Μόνο μετά την απεργία, όταν εκλήθην από το συμβούλιο για να μου δώσουν την άδεια, μου εξήγησαν ότι νόμιζαν -κατά λάθος τελικά- ότι είχα σε μια δικογραφία εμπλοκή, η οποία περιελάμβανε ναρκωτικά. Αλλά… ‘συγγνώμη, δεν εμπλέκεστε με οποιονδήποτε τρόπο σε κάτι τέτοιο και απλά κάποιο λάθος έγινε’. Εγώ βέβαια για τρεις εβδομάδες δεν παρακολουθούσα μαθήματα και δεν μου έλεγε κανείς τίποτα».

Σε άλλο σημείο της επιστολής ο δραπέτης αναφέρει: «Θέλω να πω σε όσους στήριξαν τον αγώνα μου μέχρι τώρα, ότι δεν υπέγραψα κανένα χαρτί «παρθενίας» απέναντί τους, με την προϋπόθεση να στηρίξουν τον αγώνα μου για ισότιμη εκπαίδευση, αλλά προφανώς αυτό που μπορώ εύκολα να υποσχεθώ είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ να εμπλακώ σε οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια, προς θλίψη του νεοφιλελεύθερου ακροατηρίου που με περισσή χολή σχολιάζει κάτω από συνδέσμους που αναφέρονται στην απόφασή μου να παραβιάσω τους όρους και το βραχιολάκι».

«Δεν περιμένω την απόλυτη Δημοκρατία, απλά περιμένω περισσότερη Δημοκρατία. Αποφάσισα να αλλάξω ως άνθρωπος και άλλαξα, αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει κανένας άνθρωπος», σημειώνει.

Σημειώνεται ότι ο Βασίλης Δημάκης αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ.