Βαθιά και εκτεταμένα τα τραύματα που έχει το γαϊδουράκι στη Ζίτσα – Θα μεταφερθεί στην Αττική

gaidouraki zitsa

Σοκ προκάλεσαν οι εικόνες κτηνωδίας από το χωριό Ζίτσα, όπου αντιδήμαρχος έσερνε με το αγροτικό ένα γαϊδουράκι. Το ζώο, όπως αναφέρει η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Κι.Δι.Ζω Ιωαννίνων, έχει σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα και αναμένεται να μεταφερθεί στην Αττική.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση κακοποίησης του ζώου συνελήφθη ο αντιδήμαρχος Ζίτσας, ο οποίος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά από την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Οι όροι που τέθηκαν είναι η απαγόρευση εξόδου από την χώρα και η εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα. Την άμεση παύση του αντιδημάρχου Επίσης, ζήτησε υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μετά τον βασανισμό του γαϊδάρου, όπως και έγινε.

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Κι.Δι.Ζω Ιωαννίνων, με ανάρτησή της αναφέρθηκε στο γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε και αναφέρει πως το ζώο ζει με σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα. «Έχει εκτεταμένα και βαθιά τραύματα στο στέρνο από το σύρσιμο καθώς και σε όλο τον κορμό και τα άκρα. Ενώ, έχει σοβαρό κάταγμα στο ένα του πόδι» αναφέρει – μεταξύ άλλων – η Ευαγγελία Κρυστάλλη, στο Facebook. Σημειώνει δε ότι το ζώο για όλα αυτά λαμβάνει διπλή αντιβίωση και ότι έχει ζητηθεί να μεταφερθεί στα Μέγαρα Αττικής.

Η ανάρτηση της: