Βεβαίωση μετακίνησης: Νέα έντυπα από σήμερα – Ως πότε θα ισχύουν

Έλεγχοι της Αστυνομίας στην Χαλκίδα

Από σήμερα, 26 Μαρτίου 2021, μπορούν να εκδίδονται βεβαιώσεις για τις μετακινήσεις εργαζομένων, ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων-επιτηδευματιών και μελών οργάνων διοίκησης, με ημερομηνία ισχύος έως και τις 9/4/2021.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, που θα ισχύσουν για το μήνα Απρίλιο 2021, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση για τις βεβαιώσεις κίνησης.

ΒΟΜΒΑ – Ανοίγουν Λιανεμπόριο και σχολεία αρχές Απριλίου;

Υπενθυμίζεται ότι οι βεβαιώσεις χορηγούνται αφενός μεν ηλεκτρονικά από το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αφετέρου δε από τον ιστότοπο forma.gov.gr, κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης- αίτησης του εργοδότη, η οποία χορηγείται αποκλειστικά στους εργαζόμενους που παρέχουν με αυτοπρόσωπη παρουσία την εργασία τους στην επιχείρηση-εργοδότη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν χορηγείται βεβαίωση μετακίνησης σε όσους εργαζόμενους βρίσκονται σε:

α) καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας,

β) τηλεργασία και

γ) νόμιμη άδεια,

οι οποίοι μπορούν να μετακινούνται μόνο μέσω της χρήσης των 6 ειδικών κατηγοριών, που επιτρέπουν την κατ΄ εξαίρεση μετακίνηση πολιτών με αποστολή SMS στο 13033.

Οι κλειστές επιχειρήσεις με εντολή δημόσιας αρχής, βάσει Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ), μπορούν να χορηγούν τις αντίστοιχες βεβαιώσεις μόνο σε όσους εργαζόμενους απασχολούνται σε επιτρεπόμενες δραστηριότητές τους.

Με έντυπο, μέσω του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» ή από τον ιστότοπο forma.gov.gr, μπορούν επίσης να μετακινούνται οι αυτοαπασχολούμενοι χωρίς εργοδότη, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες. Οφείλουν να φέρουν μαζί εκτύπωση από το πληροφοριακό σύστημα TAXIS των φορολογικών στοιχείων φυσικού προσώπου και επιχειρηματικής δραστηριότητας ή αντίστοιχη ηλεκτρονική απεικόνιση.

Ειδικά, οι επιστήμονες-αυτοαπασχολούμενοι μπορούν να επιδεικνύουν την επαγγελματική ταυτότητα του συλλόγου τους.

Τέλος, με έντυπο, μέσω του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», μπορούν επίσης να μετακινούνται τα μέλη οργάνου διοίκησης, κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης της επιχείρησης που μετέχουν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

25η Μαρτίου – Χαλκίδα: Η δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και η κατάθεση στεφάνων [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ]

Δημοτικό Συμβούλιο Διρφύων Μεσσαπίων: Μόνο συγνώμη δεν ζήτησε ο Ανδρέας Φρατζής – Ο πολιτικός θάνατος και οι πολιτικές ταυτότητες πήγαν περίπατο

Ιστιαία Ευβοίας: Ακόμα μια επιτυχημένη επιχείρηση της Ασφάλεια Χαλκίδας με συμμετοχή της Γ ΟΠΚΕ – 35χρονος είχε στήσει ολόκληρη επιχείρηση ναρκωτικών σε αποθήκη

Χαλκίδα: Θλίψη στην εκπαιδευτική κοινότητα – Έφυγε από την ζωή ο εκπαιδευτικός Σταύρος Λουΐζος

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο