Βιασμός ανήλικης από ιερέα: Victim blaming από τον δικηγόρο του – «Έχει οικογενειακά και ψυχολογικά προβλήματα»

21 Ιανουαρίου 2022, 7:33 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Σοκάρει η υπόθεση με την ανήλικη που καταγγέλλει πως έπεσε θύμα βιασμού από ιερέα στα Πατήσια, με τη φερόμενη δράση του –οι λεπτομέρειες της οποίας σοκάρει– να διαρκεί για περίπου έξι μήνες και να ξεκινά από το τέλος του 2019 μέχρι τους πρώτους μήνες του 2020.

Τα λόγια της ανήλικης κοπέλας που φέρεται να βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια του κληρικού είναι συγκλονιστικά στην κατάθεσή της, με τον ιερέα όχι μόνο να αρνείται όλες τις κατηγορίες, αλλά και… να ρίχνει το φταίξιμο στην ανήλικη.

Αυτό έγινε το απόγευμα της Παρασκευής, 21.01.2022, με τον δικηγόρο του Ανδρέα Θεοδωρόπουλο, να μιλά στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega. Εκεί όπου το πρώτο του σχόλιο ήταν πως πρόκειται για μια «περίεργη υπόθεση».

Στην συνέχεια διαβεβαίωσε πως πως ο ιερέας «δεν έμενε ποτέ μόνος του με τα παιδιά του κατηχητικού», ενώ συνέχισε διαψεύδοντας την είδηση για ύπαρξη πορνογραφικού υλικού στο σπίτι του. «Δεν υπάρχει κανένα πορνογραφικό υλικό, σας διαβεβαιώ εγώ ο ίδιος ως δικηγόρος του».

Κατηγορεί την ανήλικη!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο νομικός εκπρόσωπος του ιερέα επιδόθηκε σε ένα ρεσιτάλ της τακτικής victim blaming και μάλιστα σε πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση, δηλαδή να κατηγορεί το φερόμενο ως θύμα, αναφέροντας πως η ανήλικη έστειλε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου στον παπά! Συγκεκριμένα είπε: «Ο πελάτης μου δηλώνει αθώος. Η ίδια η καταγγέλλουσα του έστειλε μήνυμα σεξουαλικού περιεχομένου στο οποίο ο ιερέας δεν απάντησε ποτέ. Έδωσε το περιθώριο να το μετανιώσει και γι’ αυτό δεν το είπε ούτε στους γονείς της, ούτε πουθενά αλλού. Περνάνε δύο χρόνια από το γεγονός κι έρχεται μια κατάθεση 17 σελίδων της ανήλικης στην οποία δεν υπάρχουν ούτε τηλεφωνικές επικοινωνίες από το Ανηλίκων».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρόπουλο, στη δικογραφία δεν περιλαμβάνονται στοιχεία βιασμού του κοριτσιού, ούτε επίμαχες φωτογραφίες του ιερέα, αλλά ούτε και στοιχεία επικοινωνίας μεταξύ τους.

«Το παιδί που καταγγέλλει τον ιερέα, έχει προβλήματα πέρα από οικογενειακά, και ψυχολογικά», κατέληξε ο δικηγόρος, σαν να έχουν τα -οποιαδήποτε- οικογενειακά προβλήματα, την οποιαδήποτε σχέση με έναν καταγγελλόμενο βιασμό…

Διαβάστε Επίσης:

Γίνεται μέλος στην επίσημη κοινότητα του eviathema.gr στο VIBER ΕΥΒΟΙΑ ΒΗΜΑ ΖΟΥΜ ΝΕΑ ΧΑΛΚΙΔΑ EVIATHEMA για άμεση ενημέρωση

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο  GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάντε εγγραφή στο Κανάλι του eviathema.gr στο YOUTUBE EVIATHEMA για αποκλειστικά Βίντεο Ρεπορτάζ

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.