in

Βιασμός στον Κολωνό: Συνελήφθη 33χρονος για τον βιασμό της 12χρονης – Ταυτοποιήθηκαν 2 ακόμη άτομα (βίντεο)

Ηλίας Μίχος

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό, καθώς συνελήφθη και ένας 33χρονος.

Ο άνδρας κατηγορείται ότι προέβη σε γενετήσια πράξη με την ανήλικη έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση.
Ο 33χρονος κατηγορείται ότι απέκτησε επαφή με την 12χρονη ανήλικη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής συνομιλιών και ακολούθως συναντήθηκε μαζί της τουλάχιστον (2) φορές στην περιοχή των Σεπολίων και προέβη στην ανωτέρω αξιόποινη πράξη, έναντι αμοιβής.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μαστροπεία στον Κολωνό: Ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμη άτομα

Νωρίτερα είχαν ταυτοποιηθεί δύο ακόμα άτομα για συνομιλίες με το κορίτσι στην διαδικτυακή εφαρμογή.

Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, οι δύο άνδρες παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στην αστυνομία, εξετάστηκαν ενόρκως και αποχώρησαν.

Και τα δύο άτομα δήλωσαν ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του τρέχοντος έτους συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό.

Όπως εξακριβώθηκε, τα στοιχεία των ανωτέρω ημεδαπών αντιστοιχούν πράγματι σε επαφές με τις οποίες συνομιλούσε η παθούσα στην επίμαχη εφαρμογή.

Κατασχέθηκαν οι συσκευές των κινητών τηλεφώνων τους, προκειμένου να αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Οι αποκρουστικές λεπτομέρειες από την κατάθεση της 12χρονης

Στην κατάθεσή της, η 12χρονη δεν επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της μητέρας της στο κύκλωμα. «Μου έδιναν περίπου 50 ευρώ έπειτα από κάθε ραντεβού και τα έδινα όλα σε αυτόν… Στο σπίτι δεν άνοιγα το τηλέφωνο. Έπαιζα μόνο παιχνίδια γιατί φοβόμουν μην δουν τα αδέλφια μου κάτι και το πουν στη μαμά μου», φαίνεται να δήλωσε στους αστυνομικούς.

Αυτά κατέθεσε στους αστυνομικούς η 12χρονη από τον Κολωνό, σύμφωνα με το «Law and Order», την οποία βίαζε και εξέδιδε, σύμφωνα με την κατηγορία, ο προφυλακισμένος Ηλίας Μίχος.

Ο 53χρονος διαχειρίζονταν προφίλ του παιδιού στην εφαρμογή blindchat, ώστε να της κλείνει τα ραντεβού της φρίκης με υποψήφιους πελάτες. Η μικρή αναφέρθηκε στην κατάθεσή της σε τέσσερις άνδρες (εκτός του Μίχου και του συγκατηγορουμένου του Γ. Σοφιανίδη) αναφέροντας στους αστυνομικούς τα μικρά τους ονόματα. Την ίδια στιγμή από τη δικογραφία προκύπτει πως τα ραντεβού της ανήλικης με τους 212 υποψήφιους πελάτες γίνονταν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής blindchat, την οποία ήλεγχε ο Ηλίας Μίχος.

Εκείνος κανόνιζε, σύμφωνα με τη δικογραφία, τα ραντεβού της φρίκης, ενώ στις συνομιλίες αυτές καταγράφονται τόσο το e-mail των υποψήφιων πελατών όσο και τα στοιχεία της PayPal κάρτας που χρησιμοποιούσαν. Ήδη, κάποια από τα άτομα αυτά έχουν σβήσει το προφίλ τους.

Τα μηνύματα της μητέρας στον Μίχο

Στη δικογραφία που χειρίζονται οι ανακριτικές αρχές περιλαμβάνονται όμως και πολλά μηνύματα της μητέρας της ανήλικης όταν εκείνη μαθαίνει πλέον τι είχε συμβεί στην κόρη της. Η 37χρονη που είναι επίσης κατηγορούμενη για συνέργεια σε μαστροπεία, απειλεί και βρίζει τον Ηλία Μίχο, ενώ ο τελευταίος της παραδέχεται ότι εκείνος έστελνε μηνύματα στην κόρη της ζητώντας της να συνευρεθούν, κάτι που έγινε, όπως είπε, στην απολογία του 4 με πέντε φορές.

«Με το ανήλικο ήθελες να πας; Θα βρω τη γυναίκα και το γιο σου. Όλα τα έχω, έχω χάσει πάσα ιδέα, ο τάφος σου θα γίνει. Με το 12χρονο ρε; Θα σε θάψω…. Πάει η ζωή μου. Σε καλώ όλη νύχτα πήγαινες και στον Άγιο Αρσένιο ανώμαλε θα σου φάω το λαρύγγι, όλοι θα μάθουν τι είσαι» έγραφε η μητέρα του παιδιού στον Ηλία Μίχο, ο οποίος την καλούσε να ηρεμήσει και να μιλήσουν από κοντά.

«Συνευρέθηκα μαζί της 4 με 5 φορές»

Μέσα από τη δικογραφία έρχονται όμως στο φως και νέα στοιχεία από την απολογία του Ηλία Μίχου, ο οποίος αφού υποστηρίζει ότι βρίσκονταν με το παιδί με την συναίνεσή του, ισχυρίζεται προκλητικά ότι η ανήλικη του έστελνε φωτογραφίες και βίντεο. Ο 53χρονος είπε στην απολογία του στην ανακρίτρια ότι συνευρέθηκε με την 12χρονη 4 – 5 φορές, τέσσερις στο μαγαζί του και μια στο σπίτι του όταν η γυναίκα του έλειπε σε διακοπές.

«Πιστεύω πως ήξερε τι συνέβαινε. Η 12χρονη μου είπε να της δώσω 50 ευρώ, για να τα , δώσει στη μητέρα της, για να μας αφήσει να βγούμε, αλλά αυτό δεν έγινε», είπε ακόμη στην απολογία του ο 53χρονος για τη μητέρα του παιδιού, σε λογαριασμό της οποίας έχουν εντοπιστεί δυο επώνυμα εμβάσματα συνολικού ύψους 110 ευρώ. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από λογαριασμό του 53χρονου, το μήνα Ιούλιο.

Επιπλέον, ο Ηλίας Μίχος ρωτήθηκε και για τα όπλα τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του και κατέθεσε πως είναι συλλέκτης για 32 χρόνια.

Στη δική του απολογία στην ανακρίτρια, ο δεύτερος κατηγορούμενος, Γιάννης Σοφιανιδης ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες για τα ραντεβού του με την ανήλικη:

«Είχα μπει σε ένα τσατ γνωριμιών και γνώρισα την κοπέλα.. Αυτή μου είπε ότι έχει ανάγκη από χρήματα γιατί τα είχε πάρει κρυφά από τη μητέρα της και έπρεπε να τα επιστρέψει. Όταν συναντηθήκαμε μου είπε να της δώσω 50 με 70 ευρώ και «από εκείνη ότι θέλω». Πήγαμε σε ένα ερημικό μέρος… Την άλλη μέρα με πήρε τηλέφωνο. Της είπα πως δεν θέλω να μιλήσουμε και αυτή με απείλησε ότι θα πάει στην Αστυνομία γιατί είναι ανήλικη. Τότε μπλόκαρα το τηλέφωνο της …».

Ακόμη, ο 42χρονος υποστήριξε πως η μικρή του είχε πει πως έλεγε στην μητέρα της πως φρόντιζε μια θεία. «Ερχόταν μόνη της στα ραντεβού, φαινόταν γύρω στα 17» ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, δηλώνοντας πως δεν γνωρίζει τον Ηλία Μίχο.
Στο «μικροσκόπιο» οι κάμερες στο μαγαζί του Μίχου

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, οι αρχές δίνουν μεγάλη σημασία και ερευνούν εξονυχιστικά το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας που βρίσκονταν στο μαγαζί του 53χρονου στα Σεπόλια. Σκοπός είναι να διακριβωθούν οι επισκέψεις της ανήλικης στο μαγαζί. Ωστόσο, κάμερες δεν υπήρχαν στο υπόγειο του καταστήματος, εκεί όπου ο κατηγορούμενος φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά το παιδί.

Τέλος, μεγάλη σημασία δίδεται και σε ένα ακόμη πρόσωπο που σύμφωνα με πληροφορίες είχε επαγγελματική συνεργασία με τον Ηλία Μίχο. Ωστόσο το άτομο αυτό φαίνεται πως δεν έχει ακόμη καταθέσει, αφού η μαρτυρία του δεν περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Πηγή l&o

διαρρήξεις χαλκιδα ευβοια

Βοιωτία: Απόπειρα ληστείας σε σπίτι αστυνομικού – Αφού τον χτύπησαν τράπηκαν σε φυγή

Άγιος Δημήτριος Χαλκίδας

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις “Δημήτρια 2022” στην Χαλκίδα