Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη μονή του Οσίου Αββακούμ – Ο αρχιμανδρίτης κάνει σόου με τα δήθεν «θαύματα» και σε μοναχές

μονή του Οσίου Αββακούμ – Ο αρχιμανδρίτης κάνει σόου
μονή του Οσίου Αββακούμ – Ο αρχιμανδρίτης κάνει σόου

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από το γραφείο του ηγούμενου της Μονής του Οσίου Αββακούμ φέρνει στο φως η κυπριακή ιστοσελίδα politis.com.cy. Στο βίντεο που έχει ημερομηνία 28 Δεκεμβρίου 2023, ο γέροντας Νεκτάριος φαίνεται να συνομιλεί με μοναχές που έφτασαν στο μοναστήρι ώστε να προμηθευτούν γιορτινά εδέσματα.

Ο αρχιμανδρίτης παρουσιάζει στις μοναχές το κουτί με τον Σταυρό του Αγίου Πορφυρίου. Έχει τοποθετήσει μέσα στο κουτί βαμβάκι για να μην τρέχει έξω το μύρο. Ενημερώνει ακόμα τις μοναχές ότι το μύρο τρέχει στα κεφάλια των πιστών και γι’ αυτό έχει τοποθετημένο τον σταυρό σε κουτί.

Ο γέροντας, πριν παραδώσει στις μοναχές το βαμβάκι, τους θέτει ως όρο, να μην αναφέρουν σε άλλους το θαύμα. Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω να κάμουμε show. Αν έθελα έφκαλλα το στες ειδήσεις τζαι έρκετουν λαοθάλασσα. Εν θέλω».

Ο ηγούμενος, όπως φαίνεται στο τέλος του βίντεο, υποστηρίζει ότι μυρώνει ο αέρας από το μύρο του Σταυρού, με τις μοναχές να τον παρακολουθούν έκθαμβες πιστεύοντας πως ζουν μια σπάνια στιγμή, κατά την οποία μπροστά στα μάτια τους επιτελείται ένα θαύμα.