«Βιομηχανία» απάτης από 6 άτομα – Έτσι έβγαλαν πάνω από 11.000 ευρώ σε λιγότερο από ένα μήνα

Χρήματα

Εξιχνιάστηκαν σήμερα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου πέντε υποθέσεις απάτης, οι οποίες διαπράχθηκαν μέσω διαδικτύου…

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι Ελλήνων, οι οποίοι κατηγορούνται για το αδίκημα της απάτης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δράστες έχοντας συστήσει επιχειρησιακά δομημένη ομάδα, τελούσαν απάτες μέσω ανάρτησης ψευδών αγγελιών πώλησης οχημάτων και γεωργικών μηχανημάτων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά έπειθαν τους παθόντες να καταβάλλουν χρηματικά ποσά ως προκαταβολή σε διαφορετικούς κατά περίπτωση τραπεζικούς λογαριασμούς για την αγορά των προς πώληση αντικειμένων, χωρίς όμως να προβαίνουν στην αποστολή τους.

Ψυρρή: Εμπρηστική επίθεση σε γραφεία εταιρείας όπου ήταν μέτοχος η Μαρέβα Μητσοτάκη [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ]

Επιπλέον, προκειμένου να πείσουν τους παθόντες να τους καταβάλλουν χρηματικά ποσά έστελναν φωτογραφία με πλαστό αποδεικτικό έγγραφο κατάθεσης χρημάτων.

Συγκεκριμένα από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από την 25.08.2020 έως την 14.09.2020 οι παραπάνω δράστες διέπραξαν πέντε υποθέσεις απάτης και κατάφεραν να αποσπάσουν από τους παθόντες συνολικά χρηματικό ποσό άνω των 11.000 ευρώ. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

newsit.gr

: Ανατροπή νταλίκας στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας

EKTAKTO – Λίμνη Εύβοια: Νεκρός άνδρας – Τον καταπλάκωσε δέντρο

Γερμανία : Έκρηξη σε κεντρικά γραφεία σουπερμάρκετ – Τουλάχιστον τρεις τραυματίες

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο