Είδηση για: #, #

VIP παράδωση ναρκωτικών κατ’ οίκον : Τραγουδιστές παράγγελναν “βραστό” και έπαιρναν κοκαΐνη

18 Δεκεμβρίου 2020, 3:02 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Ναρκωτικά διάσημοι

Ακόμα και διαφημιστικά μηνύματα μέσω εφαρμογών ή ακόμα και SMS προς τους καλύτερους πελάτες τους έστελναν οι «ντελιβεράδες» της κοκαΐνης. Τα μηνύματα αυτά συνήθως έλεγαν «είμαστε στην διάθεσή σας όλο το 24ωρο», «θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε» κλπ.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση υπενθυμίζεται ότι μετά από τουλάχιστον 3-4 μήνες ερευνών και παρακολουθήσεων της Δίωξης Ναρκωτικών, συνελήφθησαν 6 άτομα, μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 27 έως 52 ετών, όλοι τους με καταγωγή από Αλβανία και ένας Ρουμάνος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα –κατά περίπτωση– αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις των διατάξεων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τα όπλα, όπου περιλαμβάνεται και 31χρονος συνεργός τους.

Χαρακτηριστικά της δράσης του συγκεκριμένου κυκλώματος είναι η λειτουργία με τη μορφή «καταστήματος» καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, σε βάρδιες, η χρήση ηλεκτρικών κρυπτών σε Ι.Χ. οχήματα που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών, καθώς και «υπηρεσιακών» τηλεφώνων για παραγγελίες και παραδόσεις ναρκωτικών, η διακίνηση με κατ’ οίκον παράδοση («delivery») και το μεγάλο εύρος του πελατολογίου, καθώς έχουν πιστοποιηθεί περισσότερες από 200 συναλλαγές.

Τρεις κατηγορίες «κόκας» για όλα τα γούστα και όλα τα πορτοφόλια
Η «καβάτζα» του κυκλώματος που δυσκολεύτηκε πολύ η Δίωξη να εντοπίσει ήταν στην οικία του Αλβανού «εγκεφάλου» και μάλιστα την νόθευση και την συσκευασία πέρα από την φύλαξη την είχε αναλάβει πεθερά του και η κουνιάδα του.

Παράδοση κατ οικον Κοκαϊνης

Ο ίδιος παραλάμβανε τις ποσότητες που έπρεπε να πάει παραγγελία, τις τοποθετούσε σε ειδική κρύπτη στο αυτοκίνητό του και τις παρέδιδε κατ’ οίκον. Ανάλογα με την καθαρότητα ήταν η τιμή και βεβαίως η συσκευασία (μπλε, μαύρη ή λευκή). Η πιο καθαρή ποσότητα που προερχόταν από βράσιμο της κοκαΐνης με σόδα ή αμμωνία και το κατακάθι που έμενε ήταν η πεντακάθαρη κοκαΐνη, έφτανε έως και τα 100 ευρώ το γραμμάριο και προοριζόταν συνήθως για «φρίμπα» για κάπνισμα δηλαδή.

Συνήθως το γραμμάριο οι πελάτες το παρήγγελναν με ονομασίες όπως «ένα», «άσσος», «μονό» και αν ήταν η βρασμένη ποιότητα για «φρίμπα», ως «βραστό».

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος πραγματοποιήθηκε αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν στοιχεία αναφορικά με τη δράση του σε διάφορες περιοχές της Αττικής και κυρίως σε Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Πεντέλη, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Μαρούσι, Ψυχικό, Βούλα, Άλιμο και Κολωνάκι, ενώ χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές και δημιουργήθηκαν προφίλ των εμπλεκομένων (profiling).

Οι πελάτες το κυκλώματος ήταν πολλοί και για όλα τα «βαλάντια» αλλά οι καλύτεροί τους πελάτες ήταν ακόμα και τραγουδιστές και άνθρωποι της …«υψηλής» κοινωνίας. Τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 75.000 ευρώ, θεωρείται ότι δραστηριοποιούνταν πιθανόν και μεγαλύτερο διάστημα από αυτό για το οποίο μέχρι τώρα έχουν διακριβώσει οι Αρχές και είναι πολύ πιθανόν να χρησιμοποιούσαν διαφορετικούς χονδρεμπόρους και όχι μία πηγή προμήθειας ώστε να έχουν εξασφαλισμένες και τις πολλές και διαφορετικές ποιότητες κοκαΐνης που στη συνέχεια διακινούσαν ανάλογα πάντα με τον πελάτη, τις απαιτήσεις, τις συνήθειες του και βεβαίως … το πορτοφόλι του.

News247.gr

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.