Ξανά στη φυλακή ο Πατέλης της Χρυσής Αυγής με απόφαση του Αρείου Πάγου

ΠΑΤΕΛΗΣΧΡΥΣΗΑΥΓΗ

Επιστρέφει στις φυλακές ο Γιώργος Πατέλης, καταδικασμένος ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Ήδη, ο πρώην πυρηνάρχης της Νίκαιας παραδόθηκε στην αστυνομία.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτό το αίτημα του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Χαράλαμπου Μωισίδη για αναίρεση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών με την οποία ο Γιώργος Πατέλης, πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, αποφυλακίστηκε.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός στο σκεπτικό του τόνιζε πως στην απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών με την οποία βγήκε από τις φυλακές ο Γιώργος Πατέλης, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή 10 ετών για εγκληματική οργάνωση και συνέργεια στη δολοφονία του Π. Φύσσα «διαλαμβάνεται αόριστα οτι δεν θα διαπράξει άλλα εγκλήματα» αν και -όπως είπε- «πρόκειται για άτομο που αν αφεθεί ελεύθερο, είναι πιθανό να τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις».

«O ισχυρισμός του ότι πλήττεται η οικογένεια του είναι κατανοητός και ανθρώπινος, πρόκειται όμως για φυσικό επακόλουθο της στέρησης της ελευθερίας οποιουδήποτε καταδικασμένου», τόνισε ο κ. Μωϋσίδης.

Παραδόθηκε στην αστυνομία

Ο Γιώργος Πατέλης, μετά την απόφαση να ανατραπεί η αποφυλάκισή του, παραδόθηκε στην αστυνομία.

Παρουσιάστηκε στο Τμήμα Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής το βράδυ της Τρίτη (22.02.2022).

Από εκεί, ο Πατέλης οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, στο Τμήμα Εκτελέσεως Ποινών.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για άμεση ενημέρωση!