Καυσόξυλα Ρεπορτάζ ΣΚΑΙ Σωτήρης Μπαρσάκης
in

Υποχρεωτική η δήλωση αποθεμάτων καυσόξυλων και πέλετ – Αυξημένη η ζήτηση τις τελευταίες ημέρες [ΒΙΝΤΕΟ]

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης για τη δήλωση των αποθεμάτων σε καυσόξυλα παντός είδους, πέλετ, μπρικέτες και προσανάμματα.

Σε περιπτώσεις που δεν τηρούνται οι σχετικές διατάξεις, προβλέπονται πρόστιμα από 1.000 έως 10.000 ευρώ- ανάλογα με την αξία των αποθεμάτων που δεν δηλώθηκαν, όπως και κατάσχεσή τους.

Στόχος αυτής της καταγραφής είναι η εποπτεία της αγοράς, σε ό,τι αφορά την επάρκεια των προϊόντων και η παρακολούθηση των αποθεμάτων σε συνδυασμό με την τιμή πώλησης, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας και αθέμιτων εμπορικών πρακτικών.

Από τη δημοσίευση της απόφασης (20/10) υπάρχει προθεσμία τριών εργάσιμων ημερών για την αρχική δήλωση, ενώ αυτή θα επικαιροποιείται τουλάχιστον μία φορά κάθε πέντε εργάσιμες. Η υποχρέωση αυτή ισχύει μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου.

Στα ύψη η ζήτηση για καυσόξυλα για το φετινό χειμώνα!

Η ζήτηση για καυσόξυλα είναι πολύ μεγάλη από τους καταναλωτές ως λύση θέρμανσης εν όψει του φετινού χειμώνα και αυτό είναι κάτι που οδηγεί σε ελλείψεις στην αγορά.

Λόγω της ενεργειακής κρίσης έχουν αλλάξει τα πράγματα με την τροφοδοσία στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως στην Αττική. Παράλληλα, οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά πάνω από 25%, ενώ ο χρόνος αναμονής για παραλαβή των παραγγελιών είναι από τα μέσα Σεπτεμβρίου πάνω από ένας μήνας.

Δείτε το ρεπορτάζ στην εκπομπή “Σήμερα” του ΣΚΑΙ:


Πετρέλαιο Θέρμανσης

Eπίδομα θέρμανσης: To χρονοδιάγραμμα, τα ποσά και οι δόσεις

Αστυνομια ΟΠΚΕ

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για συμμορία που έκανε ηλεκτρονικές απάτες με τζίρο 2 εκατ. ευρώ – Επτά συλλήψεις