Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Το εύρημα “κλειδί” στα ούρα της Τζωρτζίνας

ΠΑΤΡΑ

Νέα στοιχεία βλέπουν το “φως” της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών, στην Πάτρα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό, καθώς κατηγορείται για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, της μεγαλύτερης σε ηλικία κόρης της οικογένειας.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, προκύπτει ότι η κεταμίνη είχε χορηγηθεί στην Τζωρτζίνα, αρκετή ώρα πριν το παιδάκι τελικά εκπνεύσει.

Το Live News στο Mega, μετέδωσε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο, στον οργανισμό της 9χρονης έχει εντοπιστεί ένα εύρημα – κλειδί, η “Nor – κεταμίνη”.

Πρόκειται για τον μεταβολίτη της κεταμίνης, όπως αναφέρθηκε, και επισημάνθηκε ότι η συγκεκριμένη ουσία έχει βρεθεί στα ούρα του παιδιού, δηλαδή είχε προλάβει να μεταβολιστεί από τον οργανισμό του.

Η ουσία nor – κεταμίνη και το ροκουρόνιο
Ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης μίλησε στην ίδια εκπομπή για την ουσία nor – κεταμίνη που ανιχνεύθηκε στην Τζωρτζίνα.

Όπως εξήγησε, “όλα αυτά σημαίνουν ένα πράγμα, ότι υπάρχει λειτουργία του οργανισμού, για να έχουμε μεταβολισμό και μάλιστα έχει συνεχίσει τη διαδρομή του ο συγκεκριμένος μεταβολίτης και έχει πάει στα ούρα. Αυτό αποδεικνύει ότι υπήρχε ένα καλό χρονικό διάστημα, απολύτως συμβατό με αυτή των 20-30′ που έχει η δράση της κεταμίνης και μέσα σε αυτό το διάστημα έχει προκαλέσει και τον θάνατο αλλά πρόλαβε και να μεταβολιστεί. Κάποια μικρή ποσότητα”.

Ερωτηθείς για το, εάν μπορούμε να προσδιορίσουμε το πότε χορηγήθηκε η κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, είπε: “Μπορούμε να προσδιορίσουμε αν αληθεύουν κάποιες καταθέσεις ή όχι”.

Σε ό,τι αφορά στη χορήγηση του ροκουρόνιου κατά την ανάνηψη της 9χρονης, ο ιατροδικαστής εξήγησε ότι δεν υπήρχε καρδιακή λειτουργία κι έτσι το ροκουρόνιο δεν κατάφερε να κυκλοφορήσει στον οργανισμό της.

Διαβάστε επίσης

Γίνετε μέλος στην κοινότητα VIBER του eviathema.gr για να μην χάνετε καμία είδηση