«Ο αμυντικός εξοπλισμός του ιππότη του 15ου αιώνα»

Πολλοί από εσάς ίσως δεν γνωρίζετε, όχι μόνο πως πολεμούσαν οι ιππότες του μεσαίωνα, αλλά και ποιος ήταν ο οπλισμός τους.

Αυτό πρόκειται ν’ αλλάξει, μιας και ο δάσκαλος ξιφασκίας και μεσαιωνικής σπαθασκίας κ. Γεώργιος Ε. Γεωργάς μας εξηγεί στο βίντεο που βρίσκεται στην σελίδα της σχολής του (Ακαδημία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών «Λέοντες»), για τοναμυντικό εξοπλισμό του καταφράκτου ιππότη του 15ου αιώνα και την ανάλυση τηςπανοπλίας των πλακών (full plate) του 15ου αιώνα, καθώς καιτην λεπτομερής ανάλυση κάθε μέρους της πανοπλίας του ιππότη της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου.

Ο ίδιος αναφέρει πως: «Η πανοπλία αυτή ήταν η εξέλιξη παλαιότερων τύπων πανοπλίας με την διαφορά ότι όλο σώμα καλύπτετε από κομμάτια πλακών. Ήταν σε χρήση σε όλη την Ευρώπη όπως και στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Η θωράκιση αυτή έκανε τους πολεμιστές που την φορούσαν σχεδόν άτρωτους. Στο βίντεο θα είτε τα μέρη του Γοτθικού τύπου πανοπλίας.»

Βοήθησε και εσύ να γίνει γνωστό στην Ελλάδα το ένοπλο Πάμμαχον και η Οπλομαχία. Αν σου άρεσε αυτό που είδες κάνε like στο βίντεο και κάνε εγγραφή τώρα στο κανάλι μας για να είσαι ενημερωμένος.

Ακαδημία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών «Λέοντες»
Εκπαιδευτής: Γεώργιος Ε. Γεωργάς

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο