Καιρός – Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Μαρουσάκης: “Προσοχή στην Εύβοια”

ΒΡΟΧΗ EVIATHEMA2

Παροδικές βροχές ή καταιγίδες σε αρκετές περιοχές, προβλέπονται για αύριο, με ενδεχομένως τοπικά έντονα φαινόμενα σε Μαγνησία, Εύβοια και Πελοπόννησο και ισχυρούς βορειάδες στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021, σύμφωνα με το meteo.gr, αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, στην Εύβοια, στην Πελοπόννησο, σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, στις Σποράδες, σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου Αιγαίου και στην Κρήτη. Στη Μαγνησία, στην Εύβοια και στην Πελοπόννησο τα φαινόμενα θα είναι κατά περιόδους τοπικά έντονα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 9 έως 27, στην Ήπειρο από 14 έως 30 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 13 έως 26, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο από 15 έως 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 15 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 29 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 17 έως 27 ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί με εντάσεις 7-8 μποφόρ, στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6-8 μποφόρ και στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους και ενδεχομένως πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς.

Βροχερός καιρός
Σύμφωνα με την μετεωρολόγο του MEGA, Χριστίνα Ρήγου, την Τετάρτη σχετικά πιο βροχερό θα είναι το μισό μέρος της χώρας, δηλαδή τα βόρεια και ανατολικά.

Πιο συγκεκριμένα, στη Μακεδονία, την Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, την Πελοπόννησο και την Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές. Στα ανατολικά ηπειρωτικά και κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία και κεντροανατολική Στερεά, αλλά και την Εύβοια, οι βροχές που προβλέπονται θα είναι μέτριας έντασης, λίγο πιο έντονες συγκριτικά με τις υπόλοιπες περιοχές, όπου κατά διαστήματα απλά θα βρέχει.

Στη Δυτική Ελλάδα θα επικρατήσει αρκετή συννεφιά μετά το μεσημέρι και αίθριος καιρός στα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δε θα αλλάξει σημαντικά. Θα προσεγγίσει τους 28 – 29 στα δυτικά και στο νότιο Αιγαίο και 24 – 27 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι στα πελάγη σε βορειοανατολικές διευθύνσεις. Στο Ιόνιο 3 – 5 μποφόρ και στο Αιγαίο όμως μέχρι το μεσημέρι, ειδικά στα βόρεια θα φτάσουν τα 7 – 8 μποφόρ, στη συνέχεια όμως θα υποχωρήσουν.

Στην Αττική προβλέπεται παροδικά αυξημένη συννεφιά με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει τοπικά στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 – 25 βαθμούς, με βοριάδες που θα φτάσουν τα 6 – 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει αρκετή συννεφιά, με τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 – 25 βαθμούς και οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 – 5, στα ανοιχτά νότια της Χαλκιδικής 7 και το πρωί 8 μποφόρ.

Την Πέμπτη, θα συνεχιστούν κατά διαστήματα οι βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και την Κρήτη. Βροχές μέτριας έντασης, με πιθανότητα όμως καταιγίδας.

Το μεσημέρι τοπικές βροχές, αναμένονται και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, αλλά μέχρι το βράδυ ο καιρός θα έχει βελτιωθεί.

Μαρουσάκης: Προσοχή στην Εύβοια

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται αυτές τις μέρες στην πληγείσα από τις φωτιές Βόρεια Εύβοια.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, «ισχυρές βροχές αναμένονται το επόμενο διήμερο σε αρκετές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας που βρέχονται από τα δυτικά τμήματα του Αιγαίου μιας και το βαρομετρικό χαμηλό που έχει ενισχύσει την βαροβαθμίδα (διαφορά βαρομετρικής πίεσης) μέσα στο Αιγαίο και που προκαλεί σήμερα τους πολύ θυελλώδεις βοριάδες, καθώς θα μετατοπιστεί πιο ανατολικά θα δημιουργήσει μία ζώνη σύγκλισης γύρω από τις Σποράδες, το Πήλιο και τα βόρεια τμήματα της Εύβοιας.

Η ζώνη αυτή σύγκλισης και καθώς θα αλληλεπιδράσει με την τοπογραφία αυτών των περιοχών θα προκαλέσει μια ζώνη έντονων και με διάρκεια βροχοπτώσεων στα ανατολικά – νοτιοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, στις Σποράδες, την Εύβοια και την βορειοανατολική Στερεά όπως φαίνεται και στον επισυναπτώμενο χάρτη βροχόπτωσης.

Με δεδομένες και τις συνθήκες όπως διαμορφώθηκαν μετά και τις πυρκαγιές, θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα από αυτή την εξέλιξη».

Δήμος Ερέτριας: Νέος Αντιδήμαρχος ο Ευάγγελος Τσώκος

Σοβαρό τροχαίο κοντά στην Χαλκίδα – Σφοδρή πλαγιομετωπική σύγκρουση οχημάτων με τραυματία

ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ – Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων: Λήγει η θητεία των αντιδημάρχων – Αναμονή για τις αλλαγές Ψαθά

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σεισμός 3,6 Ρίχτερ βορειοδυτικά της Χαλκίδας

Άγριο κράξιμο σε εκπροσώπους του Επιμελητηρίου στην Βόρεια Εύβοια – “Εμείς καιγόμασταν και εσείς κάνατε διακοπές στην Σκύρο” – Δεν ήξεραν από που να φύγουν Μώρος και Μαραγκός

Δήμος Κύμης – Αλιβερίου: Το φαινόμενο οικονομικής κακοδιαχείρισης Δημαρχίας Δημήτρη Θωμά – Σε λίγες μέρες ξεκινά η επίμαχη δίκη – Αποκλειστικά έγγραφα που καίνε τον πρώην δήμαρχο και προέδρους

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι