Καιρός: Νέα προειδοποίηση για την Βόρεια Εύβοια – Έρχεται η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας από Τετάρτη

ΒΡΟΧΗ EVIATHEMA

Το φθινόπωρο φαίνεται πως έκανε δυναμικά την είσοδό του, καθώς από χθες, Κυριακή, βροχοπτώσεις σημειώνονται σε μεγάλο μέρος της χώρας, με τους μετεωρολόγους να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ειδικά για τις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας.

Ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, μίλησε για το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας με ισχυρές βροχοπτώσεις που θα πλήξει τη χώρα (και τη Βόρεια Εύβοια) από την Τετάρτη. Αξίζει να σημειωθεί, πως η πρώτη φάση της κακοκαιρίας εξελίχθηκε χωρίς προβλήματα και χωρίς την εμφάνιση πλημμυρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη για σήμερα, Δευτέρα, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο και κυρίως στις ακτές της δυτικής Πελοποννήσου, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά αλλά και στα ανατολικά ηπειρωτικά με ήπιες βροχοπτώσεις.

Ωστόσο, το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει και πάλι από την Τετάρτη και για τουλάχιστον 48 ώρες, καθώς αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις που θα πλήξουν κυρίως τη Χαλκιδική, τις Σποράδες και την Εύβοια. Ιδιαίτερη προσοχή συνίσταται και πάλι στην Βόρεια Εύβοια, καθώς ύστερα από το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας του καλοκαιριού δεν έχει μείνει τίποτα να σταματήσει την ορμή του νερού.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για Τετάρτη και Πέμπτη

ΤΕΤΑΡΤΗ 08-09-2021
Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά βαθμιαία θα αυξηθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βορειανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ 09-09-2021
Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές ώρες στα δυτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.