Καιρός: Πού θα ρίξει λασποβροχή σήμερα και το Μεγάλο Σάββατο – Νέα άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη

KAIROS32

Νέα άνοδος της θερμοκρασίας, αφρικανική σκόνη και τοπικές λασποβροχές είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα και το Μεγάλο Σάββατο, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου.

Η παρουσία ενός χαμηλού βαρομετρικού συστήματος στην Κεντρική Μεσόγειο, στην περιοχή της Ιταλίας, προκαλεί τη ροή αερίων μαζών από τις βόρειες ακτές της Αφρικής προς την Ελλάδα, με αποτέλεσμα τη μεταφορά μεγάλης ποσότητας αφρικανικής σκόνης. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο και θα ξεπεράσει τοπικά τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Δυτική Ελλάδα και στη Μακεδονία προβλέπονται λασποβροχές τις απογευματινές και βραδινές ώρες σήμερα. Στα πελάγη οι ισχυροί νοτιάδες που πνέουν το πρωί με ένταση έως 7 Μποφόρ στο Ιόνιο, θα εξασθενήσουν τις απογευματινές ώρες και θα πνέουν με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο έως 5-6 Μποφόρ, με σταδιακή εξασθένιση και εκεί από αργά το βράδυ.

Πού θα ρίξει λασποβροχή το Μεγάλο Σάββατο

Τις πρωινές ώρες του Μεγάλου Σαββάτου θα σημειωθούν τοπικές ασθενείς λασποβροχές στη Δυτική Ελλάδα, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές υπάρχει αυξημένη πιθανότητα δημιουργίας ομίχλης μεταφοράς και η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

Με αποχρώσεις του μπεζ και κόκκινου παρουσιάζεται η συγκέντρωση της σκόνης κοντά στο έδαφος (μg/m3) και με αποχρώσεις του κίτρινου-καφέ η ένταση των λασποβροχών. Με αποχρώσεις του πράσινου και μπλε χρώματος παρουσιάζεται η ένταση της βροχόπτωσης χωρίς την παρουσία σκόνης, το απόγευμα της Μ. Παρασκευής 22/04/2022.