Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια – Που χιονίζει

Βουνοκορφές δίρφυς χιόνι

Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στην Αττική από την Τρίτη (15.12.2021), ενώ η Πάρνηθα έχει ντυθεί στα λευκά. Μάλιστα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, στο ρεύμα προς καζίνο, από το ύψος του τελεφερίκ. Το σκηνικό του καιρού δεν πρόκειται να αλλάξει τις επόμενες ώρες, καθώς αναμένονται νέες χιονοπτώσεις.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, ενώ σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού δεν αποκλείεται να υπάρξει ισχυρή χιονόπτωση και σε χαμηλά υψόμετρα από το μεσημέρι του Σαββάτου, όπου τα χιόνια αναμένεται να κατηφορίσουν σε υψόμετρο 300 μέτρων.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού είναι το κρύο, τα χιόνια και οι βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Την Τρίτη σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης. Στα υπόλοιπα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Διαβάστε Επίσης:

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News