Καιρός: Στα ύψη η θερμοκρασία με αφρικανική σκόνη – Πού αναμένονται καταιγίδες και χαλάζι

ΚΑΙΡΟΣ

Απ’ όλα έχει ο καιρός το Σαββατοκύριακο. Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Μακεδονία τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Στο βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας – Παξών) και την Ήπειρο μετά το μεσημέρι είναι πιθανό τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά και να σημειωθούν χαλαζοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου θα φτάσει τους 32 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς και κατά τόπους στην ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Η αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Μακεδονία αραιές νεφώσεις οι οποίες από τις πρωινές ώρες θα πυκνώσουν και αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα τμήματα θα σημειωθούν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ.

Στη Θράκη αραιές νεφώσεις οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές τη νύχτα.

Ανεμοι: Νότιοι 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι 4 με 5 και στα ανατολικά θαλάσσια και παραθαλάσσια έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 32 βαθμούς και στη Θράκη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στο Ιόνιο, την Ήπειρο και σταδιακά στη δυτική Στερεά, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας – Παξών) είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά και να σημειωθούν χαλαζοπτώσεις. Στη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.

Ανεμοι: Στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στη Θεσσαλία είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στην περιοχή της νότιας Πελοποννήσου έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 και κατά τόπους στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στη δυτική Κρήτη και τις δυτικές Κυκλάδες έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα.

Ανεμοι: Στα βόρεια νότιοι 4 με 6 και στα νότια δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από αργά το βράδυ.

Ανεμοι: Νότιοι 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο Κυριακή 18-09-2022
Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Στην ατμόσφαιρα της κεντρικής και της νότιας χώρας θα υπάρχει αφρικανική σκόνη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο από το μεσημέρι έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ γρήγορα όμως θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στα δυτικά και τα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει, στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία τους 24 με 25 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 με 34 και στα νησιά του Αιγαίου τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.