Καιρός: Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια -Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Κακοκαιρία Εύβοια

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, σήμερα αναμένονται τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά. Τα φαινόμενα στη δυτική και βόρεια χώρα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από τις βραδινές ώρες στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ και μόνο στα βορειοανατολικά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία τους 7 με 9 βαθμούς, ενώ στα νότια θα σημειώσει μικρή άνοδο και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα Σάββατο

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Απο το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από το μεσημέρι στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και απο το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τα ημιορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από τις μεσημβρινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου, οι οποίες θα είναι θα είναι κατά τόπους πυκνές από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρά στις Σποράδες, τη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κυρίως της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς, όπου από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους πυκνές.
Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά 6 βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στις Κυκλάδες όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί από το απόγευμα 6 τοπικά 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και στα θαλάσσια παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές από το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, οι οποίες από το βράδυ θα είναι κατά τόπους πυκνές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική Στερεά και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ωστόσο από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, με σταδιακή εξασθένηση από τα δυτικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νοτιοανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις και στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες, με ένταση 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 7 με 9 βαθμούς, ενώ θα φτάσει στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τους 16 με 18 και στην υπόλοιπη χώρα τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που παραμένει σε ισχύ, από το Σάββατο (05-03-2022) προβλέπεται επιδείνωση του καιρού που θα επηρεάσει κυρίως τη δυτική και βόρεια χώρα με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Ο καιρός το Σάββατο (05-03-2022)

α) Κατά τόπους ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα έντονες καταιγίδες θα εκδηλωθούν, από το μεσημέρι στη δυτική Ελλάδα, την κεντρική Στερεά, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και από το βράδυ στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

β) Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Θεσσαλίας.

Ο καιρός την Κυριακή (06-03-2022) -Πού θα χιονίζει και θα βρέχει

α) Κατά τόπους ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα έντονες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη δυτική Ελλάδα, την κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα ισχυρά φαινόμενα θα εξασθενήσουν μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά και μέχρι το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές.

β) Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στα ορεινά της Θεσσαλίας και μέχρι το βράδυ στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Για την Καθαρά Δευτέρα η ΕΜΥ προβλέπει τα εξής:

Την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός σε όλη τη χώρα προβλέπεται με παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες στις περισσότερες δυτικές περιοχές πρόσκαιρα θα σταματήσουν.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια – νοτιοανατολικά δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!