Κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο: – Ισχυρές βροχές, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι

ΒΡΟΧΗ ΟΔΗΓΗΣΗ EVIATHEMA

Μετά την κακοκαιρία Ελπίδα έρχεται νέα κακοκαιρία express το Σαββατοκύριακο με ισχυρές βροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Σήμερα, Σάββατο, η κατάβαση ψυχρότερων αερίων μαζών θα ρίξουν εκ νέου τη θερμοκρασία. Θα δημιουργήσουν, όμως, και ένα βαρομετρικό χαμηλό στα δυτικά, με επιδείνωση του καιρού σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Βροχές προβλέπονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, οι οποίες το μεσημέρι θα επηρεάσουν τα νότια και την περιοχή του Αιγαίου. Πιο δυνατές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλώνονται όσο κινούμαστε νοτιότερα και όσο βαδίζουμε προς το βράδυ.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά όλης της χώρας και σε περιοχές στη Μακεδονία και στα νότια τμήματα στη Θεσσαλία σε χαμηλότερο υψόμετρο, περίπου από τα 400μ και πάνω, με πυκνές χιονοπτώσεις και στην κεντρική Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο. Η κίνηση της κακοκαιρίας προς τα νοτιοανατολικά τις μεσημβρινές ώρες, θα αφήσει γρήγορα με βελτιωμένο καιρό τα δυτικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει νέα πτώση. Θα πλησιάσουν οι μέγιστες τιμές τους 7 έως 10 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βορειοανατολικές διευθύνσεις. Στο Ιόνιο αρχικά 5 με 6 μποφόρ, θα ενισχυθούν στα 7 με 8 και στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά και τα 9 μποφόρ και μόνο στα ανατολικά θα παραμείνουν νοτιοανατολικοί.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και από το απόγευμα πρόσκαιρες καταιγίδες. Δεν αποκλείεται να σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια του νομού στα 500-600μ και πάνω, όμως στη δυτική βορειοδυτική Αττική, σε περιοχές στο όρος Πατέρα οι χιονοπτώσεις θα είναι σύντομες, αλλά πυκνές.

Η θερμοκρασία από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βόρειοι 3-4 μποφόρ, θα ενισχυθούν όσο πλησιάζουν τα φαινόμενα στα 6-7 και τη νύχτα 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές βροχές μέσα στη πόλη και χιονοπτώσεις μέχρι το μεσημέρι στη Χαλκιδική. Η θερμοκρασία από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βόρειοι 4-6 τοπικά και 7 μποφόρ.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας θα είναι γρήγορο. Έτσι την Κυριακή η κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού νότια της Κρήτης, θα διατηρήσει τις βροχές και τις καταιγίδες στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Μέχρι το βράδυ θα έχουν εξασθενήσει.

Αίθριος ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα, με τη θερμοκρασία στους 9 έως 13 βαθμούς το μεσημέρι στην ηπειρωτική χώρα και μέχρι 16 βαθμούς στο Αιγαίο. Όπου οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί στα 7 με 8 μποφόρ το πρωί, αλλά θα υποχωρήσουν από βορρά προς νότο, όσο απομακρύνεται το χαμηλό. Και τέλος, την Δευτέρα ο καιρός θα είναι αίθριος. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά προβλέπονται βροχές.

Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ, θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς μέχρι 6 μποφόρ και η θερμοκρασία σε άνοδο. Το θερμόμετρο θα φτάσει κατά μέσο όρο τους 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Επίσης:

Χαλκίδα: Φωτιά στο Λαός και Καλαμάκι – Εκκενώθηκε το κτήριο [ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ από εγκλωβισμένη οδηγό !

Πανικός στην Θήβα – 10 συλλήψεις για κλοπή σε εργοστάσιο

Εύβοια: Χειροπέδες σε ανήλικους στην Χαλκίδα για κλοπή μοτοσυκλέτας

Εύβοια: Άσχημη τροπή για τον ληστή σε κατάστημα στο κέντρο της Χαλκίδας – Τον ακινητοποίησε γείτονας και τον συνέλαβε η αστυνομία

Τρόμος στην Χαλκίδα: Μπήκαν σε σπίτι με μαχαίρι και τσεκούρι για ληστεία – Τους εντόπισε αστυνομικός εκτός υπηρεσίας

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο  GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια