Κλέαρχος Μαρουσάκης: Προειδοποιεί για μετεωρολογική βόμβα από την Παρασκευή, με χιόνια, κρύο, βροχές – Δείτε πρόγνωση

ΧΑΛΚΙΔΑ ΧΙΟΝΙ2

Κακοκαιρία που έρχεται από την Ευρώπη και συγκεκριμένα την Ιταλία θα «χτυπήσει» την Ελλάδα από την ερχόμενη Παρασκευή έως την Κυριακή, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Μάλιστα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης χαρακτηρίζει το φαινόμενο ως «μετεωρολογική βόμβα» και σε ανάρτησή του εξηγεί τι είναι αυτό το φαινόμενο που θα επιφέρει χιόνια, ισχυρούς ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας. Ωστόσο, μέχρι την Πέμπτη, προβλέπεται διατήρηση του «θερμού σκηνικού», με τον υδράργυρο να παραμένει στην Αθήνα σε υψηλότερα από την εποχή επίπεδα κατά 6 με 8 βαθμούς.

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη αναφέρει συγκεκριμένα:

ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Πολικές αέριες μάζες αναμένεται να καλύψουν μεγάλο μέρος της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης και μάλιστα θα φτάσουν μέχρι και την Ιταλία όπου εκεί καθώς θα συγκρουστούν με θερμότερες και υγρότερες από την κεντρική Μεσόγειο αναμένεται να σχηματίσουν αυτό που στην Μετεωρολογία ονομάζουμε “Μετεωρολογική βόμβα”, δηλαδή ένα βαρομετρικό χαμηλό του οποίου η ατμοσφαιρική πίεση πέφτει με πολύ γρήγορο ρυθμό. Στον πρώτο χάρτη μας επισημαίνουμε με ένα πλαίσιο την περιοχή όπου θα λάβει χώρα αυτή η εκρηκτική κυκλονογέννεση.

Καθώς αυτό το σύστημα κακοκαιρίας θα κινηθεί προς τα βορειοανατολικά θα προκαλέσει κακοκαιρία στη χώρα μας το τριήμερο Παρασκευή – Κυριακή με κύρια χαρακτηριστικά τους πολύ ισχυρούς ανέμους, την πτώση της θερμοκρασίας, τα χιόνια στα βουνά μας αλλά ακόμη και μέσα σε πόλεις στη δυτική Μακεδονία, καθώς και τις ισχυρές βροχές – καταιγίδες. Στον δεύτερο χάρτη μας αποτυπώνονται οι χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τμήματα ενώ τέλος ακολουθεί βίντεο στα σχόλια με την πορεία – εξέλιξη των βροχοπτώσεων όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα τόσο πιο έντονα φαινόμενα αναμένουμε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και την Πέμπτη σε αρκετές περιοχές της χώρας μας θα κυριαρχούν οι υψηλές θερμοκρασίες με τους νοτιάδες να μεταφέρουν και αφρικανική σκόνη όπου για παράδειγμα στην Αθήνα θα συναντάμε θερμοκρασίες κατά 6 με 8 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για τον μήνα που διανύουμε η μέση μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα είναι περίπου οι 12 με 13 βαθμοί και θα βρισκόμαστε κοντά στους 20°. Καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλες και σε όλους!

Για «γερή» κατεβασιά κρύου προειδοποιεί και ο Σάκης Αρναούτογλου

Για αλλαγή στο σκηνικό του καιρού που θα ξεκινήσει σταδιακά από την Πέμπτη (19/1) μίλησε και ο Σάκης Αρναούτογλου, καθώς, όπως είπε, πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται σε δύο περιοχές της χώρας, σε υψόμετρο μικρότερο και από τα 1.000 μέτρα. Ωστόσο, ένα φυσικό τείχος που διαθέτει η Ελλάδα είναι αυτό που θα εμποδίσει την επέκταση των φαινομένων και στην υπόλοιπη χώρα, που κατά κύριο λόγο θα έχουν σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, λόγω νοτιάδων.

Η αλλαγή του καιρού σε αυτές τις περιοχές οφείλεται στο ψυχρό σύστημα που έρχεται από τα δυτικά, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Ωστόσο, μια πιο ισχυρή «εισβολή» κρύου, αυτήν τη φορά από τα βορειοανατολικά, θα επηρεάσει τη χώρα σε μεγαλύτερο βαθμό, αλλά αναμένεται αργότερα μέσα στον μήνα, περίπου στις 25 με 26 Ιανουαρίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 

Διαβάστε Επίσης

Βρείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News