in ,

Βαλεντίν: Διώκεται για κακούργημα ο πατέρας – Ο διάλογος με την 7χρονη κόρη του και η “συγγνώμη” – ΒΙΝΤΕΟ

Καταιγιστικές ήταν οι εξελίξεις την Τετάρτη στην υπόθεση της 7χρονης Βαλεντίν που, τελικά, εντοπίστηκε στη Γαλλία και είναι καλά στην υγεία της.

Το μεσημέρι ο πατέρας της “έσπασε” και κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας ανάκρισης, ομολόγησε πως γνώριζε ότι η κόρη του βρίσκεται στη Γαλλία. Υποστήριξε ότι την παρέλαβε από την Αθήνα μια συγγενής της μητέρας της 7χρονης η οποία ζούσε στη χώρα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Αγγελικής Νικολούλη, ήρθε στην Αθήνα με πλαστά έγγραφα και επίσης με πλαστά έγγραφα πήρε το κορίτσι στο Παρίσι όπου διέμενε, για μια καλύτερη ζωή. Μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, είχε σκοπό να ακολουθήσει και ο Αμπελκά (ο πατέρας της 7χρονης) και είχε προμηθευτεί γι αυτόν τον σκοπό πλαστά στοιχεία και εισιτήριο.

Οι ελληνικές Αρχές τον πρόλαβαν λίγο πριν διαφύγει για να βρει την κόρη του στη Γαλλία.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση της 7χρονης Βαλεντίν εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, μετά τη δήλωση εξαφάνισης της 7χρονης στις 24 Δεκεμβρίου 2019, προέκυψαν τα εξής:

– Ο πατέρας του κοριτσιού ψευδώς δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης του, καθώς σε συνεννόηση με συγγενικό του πρόσωπο είχε μεθοδεύσει τη μετάβαση της ανήλικης στο εξωτερικό,

-Στις 21 Δεκεμβρίου 2019, η 7χρονη μετέβη αεροπορικώς στο Παρίσι, συνοδευόμενη από το παραπάνω συγγενικό πρόσωπο

– Για την αναχώρηση της χρησιμοποιήθηκε το διαβατήριο της κόρης του παραπάνω συγγενικού προσώπου.

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο πατέρας της Βαλεντίν είχε εκδώσει αεροπορικό εισιτήριο και σχεδίαζε να μεταβεί και ο ίδιος στη Γαλλία, σήμερα, 12 Φεβρουαρίου, ωστόσο, το σχέδιό του απετράπη, καθώς είχε ήδη προσαχθεί για εξέταση από τις αστυνομικές αρχές.

Σήμερα το πρωί, παρουσία αστυνομικών, υπήρξε επικοινωνία – βιντεοκλήση του πατέρα με την 7χρονη κόρη του.

Για την υπόθεση υπάρχει στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Γαλλικές Αρχές, ενώ έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Αθηνών. Η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει τις έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Νέα ανατροπή – Γυναίκα υποστηρίζει ότι είναι η “νεκρή” μητέρα της

Λίγο αργότερα υπήρξε και νέα ανατροπή…

Ο πατέρας της ομολόγησε κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας κατάθεσής του πως έστειλε ο ίδιος το παιδί του στη Γαλλία με την αδελφή της μητέρας της Βαλεντίν, προκειμένου να έχει ένα καλύτερο μέλλον. Υποστήριξε ακόμη ότι είπε ψέματα στην αστυνομία γιατί φοβήθηκε και γι’ αυτό δήλωσε την εξαφάνισή του.

Όμως, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Αγγελικής Νικολούλη, η συγκεκριμένη γυναίκα που βρίσκεται παράνομα στην Γαλλία, ισχυρίζεται πλέον στις γαλλικές Αρχές πως δεν είναι θεία αλλά η βιολογική μητέρα του παιδιού, την οποία όμως ο Αμπελκά (ο πατέρας της 7χρονης) την είχε παρουσιάσει ως νεκρή.

Πλέον, οι ελληνικές Αρχές σε συνεργασία με τις γαλλικές Αρχές θα προχωρήσουν και σε εξέταση DNA για να διαπιστώσουν τον πραγματικό βαθμό συγγένειας όλων των εμπλεκομένων.

Ποινική δίωξη σε βάρος του πατέρα – Τι υποστήριξε στις αρχές

Και αργά το απόγευμα της Τετάρτης ήρθε η ποινική δίωξη.

Συγκεκριμένα, ο Εισαγγελέας απήγγειλε κακουργηματικού βαθμού κατηγορία στον πατέρα της 7χρονης Βαλεντίν που δηλώθηκε εξαφανισμένη τον περασμένο Δεκέμβριο και τελικώς εντοπίστηκε σήμερα στην Γαλλία.

Ο πατέρας της μικρής, καθώς και ένας ακόμη άντρας, κατηγορούνται για το κακούργημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα από κοινού, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος τους. Επιπλέον οι δύο αλλοδαποί είναι αντιμέτωποι και με τις πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες της παράνομης κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, της πλαστογραφίας και της ψευδούς καταγγελίας στις Αρχές.

Μαζί με τον πατέρα και τον συγκατηγορούμενο του για το ταξίδι της Βαλεντίν στη Γαλλία, συνελήφθησαν και άλλα έξι άτομα οι οποίοι μετά την δίωξη του Εισαγγελέα κατηγορούνται για παράνομη παραχώρηση διαμονής.

Όλοι οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον 12ο Τακτικό Ανακριτή.

Ο διάλογος της 7χρονης με τους αστυνομικούς και τον πατέρα της – ΒΙΝΤΕΟ

Τον διάλογο που είχε ο πατέρας της Βαλεντίν με την 7χρονη κόρη του, κατά τη διάρκεια της βιντεοκλήσης που έγινε παρουσία των αστυνομικών, μετέδωσε ο Alpha.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, αρχικά η θεία του κοριτσιού μίλησε με τους αστυνομικούς και είπε: “Εγώ έχω το παιδί. Είναι καλά, είμαι συγγενής”.

Στη συνέχεια, ένας αστυνομικός απευθύνθηκε στην 7χρονη: “Είσαι καλά Βαλεντίν; Με ποιους είσαι εκεί;”. “Είμαι καλά, είμαι με την θεία μου”, απάντησε το κορίτσι.

Και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Πατέρας: “Τι κάνεις Βαλεντίν; Είσαι καλά;”

Βαλεντίν: “Ναι μπαμπά, είμαι καλά”

Πατέρας: “Ποιος είμαι εγώ;”

Βαλεντίν: “Είσαι ο μπαμπάς μου”

Πατέρας: “Θα σε δω σύντομα. Σ’ αγαπώ”

Βαλεντίν: “Κι εγώ σ’ αγαπώ μπαμπά”

Δείτε το ρεπορτάζ του Alpha:

Η Αγγελική Νικολούλη για την αίσια κατάληξη στο θρίλερ και το παρασκήνιο – ΒΙΝΤΕΟ

Τα συναισθήματά της για την θετική εξέλιξη στην υπόθεση εξαφάνισης της Βαλεντίν, περιγράφει η Αγγελική Νικολούλη.

“Όλοι νιώθουμε συγκίνηση και ανακούφιση για την εξέλιξη αυτή, που βρέθηκε το παιδάκι και είναι καλά”, δηλώνει η δημοσιογράφος στον Alpha.

Επίσης, αναφέρεται σε μία σημαντική μαρτυρία από μία πρώην φίλη του πατέρα της 7χρονης, η οποία σχετίζεται με το “παρασκήνιο της Γαλλίας”.

Δείτε το βίντεο από τον Alpha:

Ο συνήγορος του πατέρα στον ΑΝΤ1: Ζητεί συγγνώμη από την ελληνική κοινωνία – ΒΙΝΤΕΟ

«Η βιολογική μητέρα της Βαλεντίν ζει από την άνοιξη του 2019 στο Κονγκό για την οποία ο πατέρας είχε την πεποίθηση τα τελευταία 3-4 χρόνια που ευρίσκετο νωρίτερα στο Κονγκό ότι δεν ήταν, πλέον, στη ζωή. Την είχε συναντήσει, είχαν τακτική επικοινωνία και συνεννοήθηκαν πώς θα πραγματοποιηθεί το ταξίδι της Βαλεντίν στις 21/12/2019 στη Γαλλία», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο συνήγορος του πατέρα της 7χρονης, Βασίλης Νουλέζας.

«Η 7χρονη Βαλεντίν συνοδευόταν από την αδελφή της βιολογικής της μητέρας που ήρθε στις 18/12 στην Ελλάδα κατόπιν συνεννοήσης με τον πατέρα και με το διαβατήριο της ανήλικης κόρης της που μοιάζει με τον Βαλεντίν ταξίδεψε στη Γαλλία και πήγε στη μητέρα της», είπε ακόμη ο κ. Νουλέζας και πρόσθεσε: «Γιατί; Διότι ο πατέρας συνειδητοποίησε εξαιτείας και της οικονομικής δυσχέρειας ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα».

«Το χειρίστηκε, όμως, λανθασμένα και είναι αντιμέτωπος με τις βαριές κατηγορίες», επισήμανε ακόμη ο κ. Νουλέζας, ο οποίος αναφέρθηκε στις κακουργηματικές πράξεις του πελάτη του τονίζοντας ότι τον εξουσιοδότησε να πει στην κοινή γνώμη ότι εκτός του ότι είναι πραγματικά μετανιωμένος για την ανοησία του, ζητεί συγγνώμη από την ελληνική κοινωνία.

Εν συνεχεία ο κ. Νουλέζας χρέωσε αδράνεια και ολιγωρία στην ΕΛ.ΑΣ., όταν δέχθηκε ερώτηση για το αν δθα γίνει εξέταση DNA, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο πελάτης του είναι πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν. «Αυτά τα στοιχεία που είναι κρίσιμα, έπρεπε να είχαν αξιοποιηθεί τα πρώτα 24ωρα», υπογράμμισε.

Πραγματοποιήθηκαν χθες, τα Συμβούλια των Κοινοτήτων Καλοχωρίου-Παντειχίου και Βαθέος της Δημοτικής Ενότητας Αυλίδος

Κουρουμπλής: Και οι Έλληνες της Μικράς Ασίας μπήκαν ως λαθραίοι στην Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ