Αδιανόητο: Φοιτήτρια πήγε να καταγγείλει βιασμό, την έδιωξαν και κατέληξε… ξυλοκοπημένη και… κατηγορούμενη

Η φοιτήτρια, είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση

ΒΙΑΣΜΟΣ

Μια απίστευτη υπόθεση έρχεται στο φως της δημοσιότητας και αφορά μια 19χρονη φοιτήτρια στην Κάλυμνο, η οποία, όπως καταγγέλλει, έπεσε θύμα βιασμού.

Σαν να μην έφτανε αυτό, όταν πήγε να καταγγείλει τον φερόμενο ως βιαστή της, οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος την απέτρεψαν, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να φύγει από το νησί για να καταθέσει μήνυση στο τμήμα Περιστερίου.

Η περιπέτειά της, όμως δεν σταμάτησε εκεί… Η 19χρονη κατέληξε άγρια ξυλοκοπημένη από την αδερφή του φερόμενου ως δράστη, ενώ – όπως μεταδίδει το protothema.gr, συνελήφθη και κρατείται για «συκοφαντική δυσφήμιση» μετά από μήνυση σε βάρος της.

Η φοιτήτρια, είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση καθώς όπως λέει αισθάνεται απροστάτευτη ακόμα και μέσα στα κρατητήρια, με τη μητέρα της μέσα από το τμήμα Καλύμνου, να υψώνει κραυγή διαμαρτυρίας και να εκλιπαρεί για βοήθεια καθώς όπως λέει νιώθει ότι η κόρη της κινδυνεύει.

«Το παιδί μου βιάστηκε, κακοποιήθηκε και κατέληξε να έχει συλληφθεί και οδηγηθεί στα κρατητήρια της Αστυνομίας. Αισθάνομαι απροστάτευτη τόσο εγώ όσο και η κόρη μου. Δεν υπάρχει κανένας να μας προστατεύσει. Το παιδί μου ακόμα και μέσα εκεί, κινδυνεύει».

Δεχόταν απειλές
Μιλώντας στο MEGA η δικηγόρος της 19χρονης, Σταματία Μάρκου, σημείωσε πως η 19χρονη φοιτήτρια πήγε στο αστυνομικό τμήμα Καλύμνου να καταγγείλει τον βιασμό της και να υποβάλλει μήνυση. Εκεί οι αστυνομικοί, σύμφωνα με όσα αναφέρει η δικηγόρος, την προέτρεψαν να μην προχωρήσει σε μήνυση, λέγοντάς της πως θα βρει κι εκείνη τον μπελά της και της είπαν ότι θα καλέσουν τον φερόμενο ως δράστη, για συστάσεις.

Η κοπέλα αναγκάστηκε να έρθει στην Αθήνα προκειμένου να καταθέσει μήνυση. Στη συνέχεια γύρισε στο νησί συνοδευόμενη από τη μητέρα της, καθώς το ενδιάμεσο διάστημα δεχόταν απειλές από τον φερόμενο ως βιαστή.

Ωστόσο, καθώς η φοιτήτρια έβγαινε χθες από το πανεπιστήμιο δέχτηκε επίθεση από την αδερφή του φερόμενου ως βιαστή. Στη συνέχεια η αδερφή του άνδρα κατέθεσε μήνυση εναντίον της φοιτήτριας, με την τελευταία να οδηγείται σήμερα με χειροπέδες στον εισαγγελέα στην Κω.

Την απέτρεψαν

Αξιοσημείωτα είναι τα όσα υποστηρίζει η 19χρονη, ότι έγιναν στο αστυνομικό τμήμα Καλύμνου, όπου πήγε αρχικά να καταγγείλει τον βιασμό της και δημοσιοποιεί το protothema.gr:

«Εκεί μίλησα στον αξιωματικό υπηρεσίας, ο οποίος αρχικά ήταν απόλυτος και κάθετος στο ότι τέτοιου είδους περιστατικά δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητα, αλλά όταν κατά την διάρκεια της περιγραφής μου του ανέφερα το ονοματεπώνυμο του δράστη, εκείνος άλλαξε στάση, παροτρύνοντας με να μη προβώ σε περαιτέρω ενέργειες, με πρόφαση ότι είμαι μόλις 19 ετών και που να μπλέκω με αστυνομίες καθώς μου είπε ότι «θα ισχυριστούμε πως ο (σ.σ αναφέρεται στο όνομα)ήταν μεθυσμένος και δεν ήξερε τι έκανε». Πριν φύγω με καθοδήγησε να στείλω στον (σ.σ αναφέρεται στο όνομα)ένα μήνυμα στο οποίο να τον ενημερώνω για την αναφορά του γεγονότος στην αστυνομία και να τον προειδοποιώ να μην με ξαναπλησιάσει γιατί την επόμενη φορά θα τον καταγγείλω».

Μνήμες Τοπαλούδη

H συνήγορός της, Σταματία Μάρκου μιλώντας στην ίδια πηγή, κάνει λόγο για μια υπόθεση που ξυπνά μνήμες της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη ζητώντας από τις αρμόδιες αρχές να προστατεύσουν την κοπέλα. «Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, μια φοιτήτρια 19 ετών, στην Κάλυμνο, έπεσε θύμα βιασμού αλλά όχι μόνο. Ζητούμε την άμεση παρέμβαση τόσο της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής όσο και του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, για την προστασία της ζωής της. Δεν είναι δυνατόν, μία κοπέλα 19 ετών που βρήκε το θάρρος να καταγγείλει τον δράστη, να συλληφθεί σε δημόσια θέα και επειδή η αδελφή του μηνυόμενου και φερόμενου ως βιαστή, υπέβαλλε σε βάρος της έγκληση για δήθεν τελεσθέντα από την φοιτήτρια αδικήματα της «εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμισης της » αφού μόλις χθες, η αδελφή του φερόμενου ως βιαστή έσερνε σε δημόσιο δρόμο από τα μαλλιά την φοιτήτρια έξω από το πανεπιστήμιο όπου φοιτεί και η φοιτήτρια υπέβαλε έγκληση σε βάρος της. Είμαστε όλοι μαζί με την φοιτήτρια, δεν θέλουμε να ζήσουμε εκ νέου αυτά που βίωσε η ψυχή της Ελένης Τοπαλούδη».

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις