Άκης Τσοχατζόπουλος – Ηχητικό ντοκουμέντο: Oι σκέψεις του όταν αποκλήρωνε τα παιδιά του στην πρώτη διαθήκη

Στη δημοσιότητα ήρθε ηχητικό ντοκουμέντο από την πρώτη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, όπου φαίνεται πως αποκληρώνει τα μεγαλύτερα παιδιά του

ΤΖΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΚΗΣ

Νέο ντοκουμέντο έρχεται στη δημοσιότητα καθώς, ο Άκης Τσοχατζόπουλος φαίνεται πως ηχογραφούσε τις σκέψεις του – πριν τις καταγράψει – την περίοδο που συνέτασσε την διαθήκη του, με την οποία αποκλήρωνε τα μεγαλύτερα παιδιά του.

Στο χειρόγραφο κείμενο, αλλά και στο ηχητικό που το συνοδεύει, ο πρώην υπουργός ορίζει ως αποκλειστικούς κληρονόμους τον μικρότερο γιό και την σύζυγο του, με την πρώτη αυτή διαθήκη να συντάσσεται στις 6 Ιουνίου του 2019.

«Αλληλογραφίες, αντίγραφα, αποφάσεις, επίσημα χαρτιά. Γενικότερα, το πολιτικό αρχείο που έχω στήσει…», ακούγεται να αναφέρει μεταξύ άλλων, στο ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα ο ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε ένα κινητό ηχογραφούσε εκείνα που ήθελε να σημειώσει, γιατί η μυοπάθεια στα άνω άκρα που τον ταλαιπωρούσε, έκανε το χέρι του να τρέμει.

Τι θα γίνει με το αρχείο του

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Νίκος Αλεξανδρής, δικηγόρος της Βίκυς Τσοχατζοπούλου, επισήμανε πως το αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν δεσμεύεται, οπότε δικαιούχοι θα είναι η τελευταία σύζυγος του και ο γιος τους:

«Τα περιουσιακά στοιχεία με την στενή έννοια του όρου είναι δεσμευμένα και δημευμένα από το ελληνικό δημόσιο.

Το αρχείο του όμως, ως αρχείο, δεν δεσμεύεται», τόνισε σχετικά.

«Αποκλείει λοιπόν, τα δύο του παιδιά από τον προηγούμενο γάμο και στην επόμενη διαθήκη, εξηγεί συγκεκριμένους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και τους καταμαρτυρά».

Ο ίδιος ο πρώην υπουργός, άλλωστε, αναφέρει και στο ηχητικό ντοκουμέντο πως «το αρχείο αυτό είναι μοναδικό, αφορά πάνω από μια δεκαετία κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ και κληρονόμος είναι ο γιός μου και η γυναίκα μου».

Τι ακολουθεί με τις δύο επόμενες διαθήκες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, η δεύτερη διαθήκη που αναμένεται να δημοσιευτεί σε λίγες μέρες, θα εξηγεί γιατί αποκλήρωσε τα παιδιά και τους στενούς συνεργάτες του.

Η τρίτη διαθήκη, από την άλλη, αναμένεται «καταλυτική», καθώς αφορά σε στοιχεία που ο ίδιος ο πρώην υπουργός ανακάλυψε μετά την αποφυλάκιση του.

Εικάζεται δε ότι θα έχει στοιχεία για τις δύο θυρίδες που βρέθηκαν σε τράπεζα του εξωτερικού.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνεται είδηση!