ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Αυθαιρεσία του Τοπικού Συμβουλίου Ψαχνών … Όταν προσπαθείς να δείξεις απεγνωσμένα ότι κάνεις έργο…

30 Μαΐου 2021, 12:52 πμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
ΑΥΘΕΙΡΕΣΙΕΣ

Το τελευταίο διάστημα σαν ιός εξαπλώνεται το να παίρνουν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων αυθαίρετες αποφάσεις μόνοι τους χωρίς να ρωτήσουν κανέναν όπως έγινε πρόσφατα το τραγελαφικό, πρόεδρος στον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου να πετσοκόψει τα δέντρα της παραλίας χωρίς να έχει πάρει καμία σχετική άδεια…

Παρόμοιο τραγελαφικό περιστατικό συνέβη και στα Ψαχνά του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, εχθές στην Κεντρική Πλατεία, μπροστά από την εκκλησία της  Μεταμόρφωσης. Με απόφαση του τοπικού συμβουλίου, χωρίς καμία απολύτως μελέτη, παράνομα, έβαψαν το σημείο μπλε, “βαπτίζοντάς” το, θέση στάθμευσης για ΑΜΕΑ.

Το γεγονός είναι τραγικό μιας και οι θέσεις ΑΜΕΑ, απευθύνονται σε άτομα που πραγματικά χρήζει μεγάλης ευαισθησίας και προσοχής. Σύμφωνα λοιπόν με τον νόμο, για να δημιουργηθούν θέσεις ΑΜΕΑ, πρέπει οι διαστάσεις του σημείου, να έχουν 5 μέτρα μήκος και 3.30 μέτρα φάρδος γεγονός που στο συγκεκριμένο σημείο, δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος.

Άρα είναι επικίνδυνο και μηνύσιμο να χρησιμοποιηθεί για την εν λόγω θέση. Επίσης θα πρέπει η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου να κάνει σχετική μελέτη, αμέσως μετά να τεθεί θέμα προς ψήφιση στην Επιτροπή Ποιότητας ζωής και επίσης να ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Parking amea

Τον Αύγουστο του 2020 ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε στην δημιουργία 22 θέσεων για ΑΜΕΑ σε όλη την Αθήνα.

Οι  θέσεις αυτές ήταν με συγκεκριμένες προδιαγραφές που ανταποκρίνονται στις αρχές του προγράμματος «Σχεδιάζοντας για όλους» στη πόλη, το οποίο αφορά στα Άτομα με Αναπηρία.

Προβλέπεται η κατάλληλη σύνδεση των θέσεων αυτών με το παρακείμενο πεζοδρόμιο με κεκλιμένο επίπεδο, όπου αυτό είναι εφικτό. Παράλληλα υπάρχει και ειδική σήμανση με το διεθνές σύμβολο πρόσβασης, ώστε να καθίσταται σαφές πως πρόκειται για θέσεις αποκλειστικής στάθμευσης ΑμεΑ.

Σίγουρα οι θέσεις ΑΜΕΑ λείπουν από τον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να αποφασίζει αυθαίρετα και παράνομα να κάνει ότι του κατέβει μόνο και μόνο για να δείξει απεγνωσμένα ότι κάνει έργο.

Είναι πολύ λυπηρό για τον τόπο να χρησιμοποιείται η ευαίσθητη και τόσο αδικημένη κατηγορία ανθρώπων μόνο και μόνο για εύσημα και φωτογραφίες.

Χαλκίδα: 15χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο μετά από ανακοπή καρδιάς

Δικαστήρια Χαλκίδας: Προαγωγές σε δικαστικούς λειτουργούς της Χαλκίδας – Δείτε ποιοι

ΕΚΤΑΚΤΟ: Φωτιά σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ στον Πισσώνα – Άγνωστοι προσπάθησαν να κλέψουν τον μετασχηματιστή

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – Αμάρυνθος: Καρχαρίας κάνει βόλτες δίπλα σε ψαράδες [ΦΩΤΟ]

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείο Χαλκίδας για ρουσφέτια – προσλήψεις του Διοικητή στο Νοσοκομείο

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.