Αποστολίδης, ο νέος συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας – Στερεάς στα Ψαχνά. Συνάντηση με Ψαθά και Ραπτάκη.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Τα καθήκοντα του νέου Συντονιστή  των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας – Στερεάς με έδρα την Λαμία ανέλαβε πρίν λίγες ημέρες ο Υποστράτηγος Μάριος Αποστολίδης . Σύμφωνα με την νέα δομή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών έξι  συντονιστές σε όλη  την χώρα με τον βαθμό του Υποστρατήγου  αναλαμβάνουν τον συντονισμό των Περιφερειακών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.

Τον Γιώργο Ψαθά επισκέφθηκε σήμερα ο νέος Συντονιστής ακολουθούμενος από τον Κωνσταντίνο Ρίνη υποδιοικητή πυροσβεστικής υπηρεσίας Ευβοίας και τον κύριο Περικλή Κουλκουβίνη Διοικητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Χαλκίδας που συναντήθηκαν στο χώρο του Δημαρχείου ώστε να γνωριστούν και να μιλήσουν για καίρια θέματα της περιοχής ως προς την πολιτική προστασία.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς, ανέλυσε την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, τα βήματα που ακολουθεί ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων ώστε να βοηθήσει στην καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών δασοπροστασίας ενώ παράλληλα συζητήθηκε και το θέμα των 2 μεγάλων πυρκαγιών που συνέβησαν τα 2 τελευταία χρόνια.

Ένα απο τα σημαντικότερα της συνάντησης είναι η αποκάλυψη του Γιώργου Ψαθά ότι υπάρχει στο τεχνικό πρόγραμμα μεγάλο ποσό για την περιοχή της Δάφνης για την δημιουργία αντιπυρικής ζώνης, κάτι πάρα πολύ καίριο καθώς ήδη έχει αποφασιστεί.

Έπειτα ο Συντονιστής επισκέφθηκε το κλιμάκιο δασοπυρόσβεσης στα Ψαχνά ώστε να ξεναγηθεί από τον Σπύρο Ραπτάκη και να γνωρίσει τους εθελοντές της περιοχής. Κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους εξηγήθηκε στον Συντονιστή πως η τελευταία πυρκαγιά εξαπλώθηκε.

Δείτε τα παρακάτω βίντεο και τις φωτογραφίες.