Αστυνομικοί εντόπισαν φυτεία κάνναβης στον Παρνασσό, αλλά δεν βρήκαν τους χασισοκαλλιεργητές

ee4pzy96

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στη Φθιώτιδα, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στον Παρνασσό και συγκεκριμένα σε ορεινή δύσβατη περιοχή της Αμφίκλειας.

Η αστυνομία μπορεί να μην έπιασε τους χασισοκαλλιεργητές, γιατί προφανώς κατάλαβαν ότι παρακολουθούσαν τη φυτεία, όμως τους έκανε μεγάλη ζημιά αφού δεν πρόλαβαν να μαζέψουν τη «σοδειά» (φούντες) από τα χασισόδεντρα.

Σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες, εντοπίστηκαν 1.600 δενδρύλλια, ύψους 2-3 μέτρα, που ήταν «καμουφλαρισμένα» σε δασική έκταση στους πρόποδες του Παρνασσού πάνω από την Τιθορέα (Βελίτσα).

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας εντοπίστηκαν δύο αυτοσχέδιες δεξαμενές νερού, μεγάλης χωρητικότητας, διάφορα σκαπτικά εργαλεία και λάστιχα για το πότισμα και την περιποίηση των δενδρυλλίων, καθώς και τρία αυτοσχέδια καταλύματα για την ανάπαυση των καλλιεργητών.

Αν και οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν αρκετό καιρό τη φυτεία, ακόμη και με εναέρια μέσα, τελικά δεν εντοπίστηκαν οι χασισοκαλλιεργητές, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν μια ακόμη «ορφανή» μεγάλη χασισοφυτεία.

pbij77ub

Η χασισοφυτεία εκτεινόταν σε επτά επίπεδα, έχοντας και δύο χώρους κατόπτευσης (παρατηρητήρια).

Πρόκειται για ένα ακόμη χτύπημα στην οργανωμένη καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή μετά την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης στις αρχές του Αυγούστου.

Όπως είχε αναφέρει ο νέος ΓΕΠΑΔ Στερεάς υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, η  Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, έχει καταρτίσει και υλοποιεί συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο κατά των ναρκωτικών, που αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του διαχρονικού αυτού προβλήματος, το οποίο αποτελεί «μάστιγα», κυρίως για τους νέους ανθρώπους.

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο