Χάος στη Λέσβο: Βίντεο ντοκουμέντα – Οι επιθέσεις κατά των αστυνομικών

e5045feb33b34f1cb776fe05367881b9

Εκτός ελέγχου έχει ξεφύγει η κατάσταση σε Λέσβο και Χίο, με τις συγκρούσεις ανάμεσα σε κατοίκους και τις αστυνομικές δυνάμεις να μαίνονται ακόμα, λόγω της κατασκευής των κλειστών δομών.

Νέα βίντεο ντοκουμέντα φέρνει στο φως το thetoc.gr, όπου φαίνονται οι επιθέσεις που δέχονται ΜΑΤ και αστυνομικοί με μεγάλη σφοδρότητα, έχοντας ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πάνω από 40 ανδρών.

Οι ατέλειωτες και σώμα με σώμα μάχες των τελευταίων ημερών ανάγκασαν τον πρωθυπουργό να αποφασίσει την απόσυρση των διμοιριών των ΜΑΤ που εστάλησαν στα νησιά του Αιγαίου.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, μεγάλος αριθμός πολιτών της Μυτιλήνης περικύκλωσαν το στρατόπεδο Κυριαζή, στην είσοδο της πόλης, όπου βρίσκονται οι άνδρες των ΜΑΤ μετά τη επιστροφή τους από την περιοχή της Καράβας. Οι πολίτες έσπασαν την πύλη του στρατοπέδου, άναψαν φωτιές και σημειώθηκαν επεισόδια.

Όπως αναφέρει το grpress οι άνδρες των ΜΑΤ βγήκαν κάποια στιγμή από το στρατόπεδο και πέταξαν δακρυγόνα, κάτι που έτρεψε τους περισσότερους πολίτες σε φυγή.

Αυτοί που έμειναν οργισμένοι άναψαν φωτιές στη μέση του δρόμου. Κάποιοι είναι με ρόπαλα και φωνάζουν συνθήματα και άλλοι απλά δίνουν το παρών στη διαμαρτυρία.

Τραυματίες αστυνομικοί από σκάγια

Από τις μάχες σώμα με σώμα που μαίνονται και σήμερα στη Λέσβο, τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί από σκάγια. Σοκ προκαλεί η φωτογραφία του ενός, που φέρει τραύμα στο πόδι.

2b39e70cb57b4434825fcb139e256eed

Όπως αναφέρουν ιατρικές γνωματεύσεις που επικαλούνται πηγές της ΕΛ.ΑΣ., κάποιοι έχουν πυροβολήσει στον αέρα ή προς την πλευρά των αστυνομικών με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα δύο ένστολοι να τραυματιστούν από τα σκάγια.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δεν έχει υπάρξει πυροβολισμός στον αέρα από πλευράς των ανδρών των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, σήμερα, στις συγκρούσεις στην περιοχή Διαβολόρεμα και στις επιταγμένες εκτάσεις, Καβακλή και Καράβα, έχουν τραμαυτιστεί 43 αστυνομικοί και δέκα πολίτες.

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών συνοδευόμενο από τον Πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ, μετέβη στο Αρχηγείο και διαμαρτυρήθηκε έντονα για όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ώρες εναντίον των συναδέλφων τους από τους κάτοικους των νησιών. Σε περίπτωση που δεν αποσυρθούν άμεσα οι δυνάμεις, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας και της Ένωσης Αθηνών θα μεταβεί στη Χίο και στη Λέσβο προκειμένου συνοδεύσουν τους συναδέλφους πίσω.

Εισβολή σε ξενοδοχείο στη Λέσβο

Σήμερα Τετάρτη λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ομάδα εξαγριωμένων πολιτών μπήκαν στο ξενοδοχείο Αιολίς στη Γέρα της Λέσβου με σκοπό να εντοπίσουν κι άλλους αστυνομικούς.

Μπαίνοντας στα δωμάτια ωστόσο δεν τους βρήκαν, αλλά πήραν τα ρούχα που βρήκαν στα ντουλάπια, τα πέταξαν από τα μπαλκόνια και τα έκαψαν έξω από το ξενοδοχείο.

Φωτιά από ρίψη χειροβομβίδων στην Καράβα

Η κατάσταση στο νησί παραμένει έκρυθμη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή της Καράβας έχει ξεσπάσει φωτιά σε δασική έκταση που βρίσκεται κοντά στο δρόμο μετά από τις συνεχείς ρίψεις χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και δακρυγόνων που εκτόξευσαν άνδρες των ΜΑΤ.

Tρεις είναι οι εστίες της φωτιάς, με την Πυροσβεστική να έχει επικεντρωθεί στην πρώτη που είναι και η μεγαλύτερη.

Αποχώρησαν από την περιοχή Διαβολόρεμα οι δυνάμεις της Αστυνομίας. Νωρίς το μεσημέρι μεγάλος αριθμός διαμαρτυρόμενων μέσα από δασικές οδούς, έφτασε στην περιοχή του Καβακλή, όπου βρίσκεται η υπό επίταξη περιοχή για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Αστυνομικοί που αποχώρησαν από τα μέτωπα, κατευθυνόμενοι στην πόλη της Μυτιλήνης, δέχθηκαν επίθεση διαδηλωτών οι οποίοι τους υποχρέωσαν να μπουν στο στρατόπεδο Κυριαζή της περιοχής Παγανή, όπου και παρέμειναν αποκλεισμένοι.

14025041ccb2480c9daeae6a465e24fc