Χρήσιμες συμβουλές για να ανακαινίσεις το σπίτι σου!

ANAKAINHSH

Αν σκέφτεσαι πως θα δώσεις μια νότα ανανέωσης και στυλ στο σπίτι σου, απελευθέρωσε τη δημιουργικότητα σου και είναι σίγουρο πως θα πετύχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

Πρώτα από όλα, θα πρέπει να σκεφτείς το στυλ που σου αρέσει να κυριαρχεί στα έπιπλα, τους τοίχους και τα διακοσμητικά στοιχεία στον χώρο σου. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να ξεκινήσεις με τα χρώματα των τοίχων.

Φέτος, στη διακόσμηση των χώρων κυριαρχεί η απλότητα και η ηρεμία. Πλέον, στους τοίχους αφαιρούνται οι παλιές ταπετσαρίες, που άφηναν σημάδια και δεν κολλούσαν ομοιόμορφα στους τοίχους. Εάν πάλι έχεις στους τοίχους του σπιτιού παλιούς πίνακες ζωγραφικής, κατέβασε τους.

Μπορείς να τοποθετήσεις πόστερ σε σχέδια που επιθυμείς, αφού στο εμπόριο θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει από μια αρκετά μεγάλη ποικιλία επιλογών. Επίλεξε ποστερ και αφίσες από την μεγάλη γκάμα που διαθέτει το desenio και διακόσμησε τον χώρο σου με λίγα μόνο χρήματα. Με αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργήσεις έναν τοίχο ή και περισσότερους στο σπίτι σου ως Statement, που θα προσδώσει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την  αισθητική που επιθυμείς στον χώρο.

Ένα ακόμη πολύ σημαντικό στοιχείο, που θα προσφέρει μια αύρα ανανέωσης στο σπίτι είναι τα φυτά εσωτερικού χώρου. Επίλεξε σανσιβέρια ή αλόη και χάρισε ζωντάνια, ομορφιά και φως στο χώρο σου. Τοποθέτησε τα φυτά σε σημεία που να δέχονται έμμεσο φως, καθώς η απευθείας έκθεση στον ήλιο θα καταστρέψει σοβαρά το φύλλωμα τους.

Μπορείς επίσης αν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να αγοράσεις νέα έπιπλα, να δώσεις νέα ζωή στα παλιά σου. Άλλαξε τα πόμολα ή τα χερούλια σε όλα τα ντουλάπια και τα έπιπλα. Βάψε με καινούργια γήινα χρώματα τα ξύλινα έπιπλα σου και θα δεις αμέσως τη διαφορά στον χώρο. Θα μπορούσες επίσης, να αλλάξεις τα κλινοσκεπάσματα ή τα ριχτά ία του καναπέ επιλέγοντας ήπια και απλά μοτίβα και σχέδια.

Και αν δεν σου αρέσουν κάποια διακοσμητικά στοιχεία ή αντικείμενα και έπιπλα που έχεις στο σπίτι που νοικιάζεις μη τα πετάς, απλά τοποθέτησε τα στην αποθήκη γιατί ίσως να τα χρειαστείς. Για παράδειγμα, αν αποφασίσεις να αλλάξεις κουρτίνες, κράτησε τις παλιές ή δώρισε τες σε κάποιον φίλο σου, που τις χρειάζεται.

Μια ακόμη μικρή αλλαγή που θα μπορούσες να κάνεις είναι να αλλάξεις τα φωτιστικά στο χώρο σου. Στην αγορά θα βρεις οικονομικά και εξίσου όμορφα ψάθινα ή υφασμάτινα φωτιστικά, που θα αλλάξουν όλο το υπο και το στυλ των δωματίων σου εύκολα και απλά.

Όσον αφορά το σαλόνι μπορείς να προτιμήσεις να αλλάξεις το χαλί ή να αγοράσεις κάποιο φωτιστικό τοίχου με βραχίονα πάνω από την πολυθρόνα ή τον καναπέ, δημιουργώντας μια γωνιά που μπορείς να τη χρησιμοποιείς για να διαβάζεις και να χαλαρώνεις. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνεις να εξοικονομείς περισσότερο χώρο, να χαρίζεις μια ανανέωση στον χώρο και να δίνεις ένα ιδιαίτερο στυλ στο σαλόνι σου.

Οι καθρέφτες σε ένα σπίτι είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο με τους περισσότερους να το αμελούν. Εκτός από το γεγονός πως είναι πολύ χρήσιμος μεγαλώνει σημαντικά και τον χώρο. Είναι Αλλωστε γνωστό πως ο καθρέφτης αυξάνει σε σημαντικό βαθμό την αίσθηση του βάθους σε έναν χώρο, δίνοντάς την αίσθηση πως ο χώρος είναι διπλάσιος από ότι είναι στην πραγματικότητα.

Εάν επίσης, θέλεις να διαχωρίσεις το δωμάτιο από την κουζίνα, γιατί να χρησιμοποιείς το υπνοδωμάτιο και ως καθιστικό μπορείς να κατασκευάσεις DIY τη δική σου βιβλιοθήκη, που θα λειτουργήσει ως διαχωριστικό έπιπλο και ταυτόχρονα θα σε βολέψει απίστευτα.

Η βιβλιοθήκη αυτή θα σου λύσει τα χέρια, αφού το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τοποθετήσεις βιβλία ή κουτιά που εκεί θα αποθηκεύεις αντικείμενα που δεν θέλεις να φαίνονται και ξένοιασε. Έτσι και εσύ θα νιώθεις πως ανανέωσες αισθητά τον χώρο σου και στην πραγματικότητα, θα το έχεις πετύχει χρησιμοποιώντας μόλις ένα έπιπλο.