Δελτίο Τύπου Συλλόγου Συλόγου Γονέων Δημοτικού και Νηπιαγωγείων Διρφύων

dirfi 1new

Ο Σύλλογος μας εκπροσωπεί τους γονείς των μαθητών του 6/θεσιου Δημοτικού Σχολείου Διρφύων και των ολοήμερων νηπιαγωγείων Καθενών και Πάλιουρα.

Σήμερα, όλοι μαζί και καθένας από εμάς ξεχωριστά, καλούμαστε να διαχειριστούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, μια πανδημία, η οποία αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο ξεκίνημά της και είναι άγνωστο το πώς θα εξελιχθεί. Με ατομική και κοινωνική ευθύνη μένουμε όλοι σπίτι μας και λαμβάνουμε όλα τα μέτρα υγιεινής σύμφωνα με το υπουργείο.

Το υπουργείο Παιδείας πρόσθεσε στην καθημερινότητα των παιδιών, ηλεκτρονικές εφαρμογές για εξ’ αποστάσεως διδασκαλία. Πολύ σωστά έπραξε γιατί τα παιδιά έχουν βγει απ’ το πρόγραμμα τους, έχει αλλάξει η ζωή τους και οφείλουμε όλοι να κάνουμε προσπάθεια ώστε να μην χάσουν την επαφή με την διδασκαλία. Όπως καταλαβαίνετε όλοι, δεν είμαστε σε διακοπές που αυτό σημαίνει  ότι τα παιδιά και οι γονείς μαζί ζούνε μια κατάσταση δύσκολη. Θα πρέπει ο κάθε γονιός να είναι δάσκαλος, εμψυχωτής, ψυχολόγος μα πάνω απ’ όλα γονιός. Και σίγουρα ο καθένας από εμάς με ανιδιοτελή αγάπη στο παιδί του θα πράξει τα δέοντα.

Όμως, το υπουργείο δεν σκέφτηκε ότι υπάρχουν γονείς και μαθητές χωρίς συνδέσεις Internet, χωρίς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και χωρίς κανένα άλλο μέσο να συνδεθούν στο διαδίκτυο. Και υπάρχουν και γονείς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να παρέχουν συνδέσεις και μηχανήματα στα παιδιά τους. Επειδή όμως δεν γνωρίζουμε το χρονικό διάστημα αυτής της κατάστασης θέλουμε να παραθέσουμε σειρά αιτημάτων.

Για  τους  παραπάνω  λόγους  απαιτούμε  ΤΩΡΑ  το Υπουργείο Παιδείας και τις Δημοτικές Αρχές

  1. Μέριμναώστε η εκπαίδευση να είσαι ισότιμη για όλους.
  2. Δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλους τους μαθητές που εισέρχονται στις πλατφόρμες εξ΄αποστάσεως εκπαίδευσης και στα εκπαιδευτικά site.
  3. Το κράτος και η Δημοτική Αρχή να παρέχει δωρεάν ταμπλετ στους μαθητές που δεν έχουν άλλο τρόπο για την εξ’ αποστάσεως διδασκαλία.
  4. Δωρεάν γραμμή και πρόσβαση σε ψυχολόγους για όλους τους γονείς και τους μαθητές για ερωτήματα διαχείρισης της κρίσης και ότι απασχολεί τον καθένα μεμονωμένα.

Αναλογιζόμενοι την κρίσιμη κατάσταση, με απόλυτη ευθύνη απέναντι στους γονείς και τους μαθητές, με αλτρουιστικά κίνητρα και έχοντας υπόψη μας ότι το διακύβευμα στη παρούσα φάση είναι η δημόσια υγεία, παρακαλούμε το κράτος και τηνΔημοτική Αρχή (Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων) να ανταποκριθούν στα αιτήματα μας. Γιατί με αυτό τον τρόπο η έγκλειστη ζωή μας θα είναι πιο ανώδυνη. Οφείλουμε όλοι να σταθούμε δίπλα στα παιδιά. Με παροχές που θα μας κάνουν όλους υπερήφανους στα μάτια τους.

ΜΕΝΟΥΜΕ  ΕΝΩΜΕΝΟΙ  και  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ και ΥΓΕΙΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ!

 

 

Εκ’ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Θωμάς Μιχάλης                               Ρίζος Θωμάς