Δήμος Κύμης – Αλιβερίου: Προβλήματα στις μεταφορές των μαθητών σε σχολεία της περιοχής

Νίκος Μαστροκώστας

Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου, όπως αναφέρθηκε στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με τις μεταφορές των μαθητών σε σχολεία της περιοχής από το ΚΤΕΛ.

Όπως ανέφερε η κ. Θαλασινού, ένα εκ των σχολείων αποτελεί το Δημοτικό Σχολείο Μονοδρίου, στο οποίο διεκόπη η μεταφορά μαθητών από 3 κοντινά χωριά, λόγο του ότι η Περιφέρεια που είναι υπεύθυνη για τις συμβάσεις με το ΚΤΕΛ, διαπίστωσε πρόσφατα ότι ο οδηγός δεν πληρούσε τις προδιαγραφές για να εκτελεί το δρομολόγιο λόγω μη επαρκών εγγράφων.

Παρόμοιο πρόβλημα ανέφερε και ο Νίκος Μαστροκώστας για ακόμη μια περίπτωση όπου για την μεταφορά των μαθητών χρησιμοποιείται ένα παλιό λεωφορείο του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, το οποίο δεν έχει καν συνοδό ενώ είναι αρκετά παλιό, ενώ ανέφερε επίσης ότι παρατούσε τους μαθητές μακριά από το σημείο που έπρεπε με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη αντίδραση από τους γονείς.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι αν και η μεταφορά δεν έγκειται στα πλαίσια του Δήμου, ζήτησαν άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών ώστε όλοι οι μαθητές να μπορούν να μεταφέρονται.

Υπενθυμίζουμε δε ότι πριν αρκετό καιρό το eviathema.gr είχε αναδείξει παρόμοιο πρόβλημα για τον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων, όπου ο Δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς, είχε αναλάβει να απολυμάνει λεωφορεία του ΚΤΕΛ, τα οποία χρησιμοποιούνταν για τις μεταφορές των μαθητών κάτι που και πάλι θα έπρεπε να αναλάβει είτε η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας είτε τα ίδια τα ΚΤΕΛ.

Ευβοιώτης απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο – Συναγερμός σήμανε στις αστυνομικές αρχές

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ: Νεαροί “βούτηξαν” περιπολικό της αστυνομίας για να τραβήξουν βίντεο για το Tik Tok [ΒΙΝΤΕΟ]

ΠΑΝΙΚΟΣ: Την έπιασε με άλλον στο σπίτι και τα έσπασε όλα [ΒΙΝΤΕΟ]

Ιστιαία: Απερίγραπτη επίθεση από Τοπικό σύμβουλο στον Δήμαρχος Γιάννη Κοντζιά μπροστά στην οικογένεια του – “Οι εξυπηρετήσεις” τοπικού Διοικητή της Αστυνομίας

Χαλκίδα: Πένθος για την εκπαιδευτική κοινότητα – Έφυγε σε ηλικία 56 ετών η Λουκία Σούρλα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: “Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος” – Κλέφτης παγιδεύτηκε μέσα στο κατάστημα που πήγε να κλέψει [ΒΙΝΤΕΟ]

“Επικό” άκυρο του Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ στον Άδωνι Γεωργιάδη [ΒΙΝΤΕΟ]

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο