Εκτός φυλακής ο Αριστείδης Φλώρος

floros2

Ελεύθερος θα είναι μέσα στις επόμενες ώρες ο Αριστείδης Φλώρος ύστερα από την απόφαση του Πενταμελές Εφετείου Κακουργημάτων, όπου διεξάγεται η δίκη της Energa – Hellas Power, να αναστείλει με περιοριστικού όρους την εκτέλεση της ποινής του.

Το δικαστήριο έκανε ομόφωνα δεκτό το σχετικό αίτημα του Αρ. Φλώρου, καταδικασμένου σε ποινή κάθειρξης 21 έτων, επιβάλλοντας τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας, ύψους 50.000 ευρώ. Η απόφαση έρχεται μετά την ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα, με τον οποίο καταργήθηκε ο νόμος περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/50) που όριζε ισόβια κάθειρξη, ενώ σήμερα το ανώτατο όριο ποινής ανέρχεται στα 15 έτη. Σύμφωνα με την υπεράσπιση του Αρ. Φλώρου, στον εντολέα τους έχουν αναγνωριστεί δυο ελαφρυντικά, και έτσι η πρωτόδικη ποινή των 21 ετών αναμένεται να είναι πολύ μικρότερη μετά την κρίση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

Να σημειωθεί πάντως, πως απορριπτική ήταν η πρόταση του εισαγγελέα Γ. Πρασσά. Υπενθυμίζεται ότι ο Αρ. Φλώρος είχε αποφυλακιστεί ξανά με όρους από τις φυλακές Χαλκίδας, ωστόσο μέσα σε μερικές ημέρες είχε επιστρέψει στο κελί ύστερα από σχετική απόφαση του αρμόδιου συμβουλίου. Η αποφυλάκιση του του είχε οδηγήσει σε μία έρευνα από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς σχετικά με τις ιατρικές βεβαιώσεις που διέγνωσαν αναπηρία άνω του 67%, με την ολοκλήρωση της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος 17 ατόμων για έντεκα αδικήματα. Μεταξύ των διωκομένων ήταν και ο Αρ. Φλώρος.